Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η JP Morgan βλέπει ένταξη της Alpha στον MSCI Standard στις 11/8… αλλά η αναβάθμιση έρχεται 11/11

Η JP Morgan βλέπει ένταξη της Alpha στον MSCI Standard στις 11/8… αλλά η αναβάθμιση έρχεται 11/11
H Alpha Bank δεν αναμένεται να ενταχθεί στον MSCI Standard στις 11 Αυγούστου, αλλά στις 11 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Η έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής JP Morgan ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της Alpha Bank στον δείκτη MSCI Standard έδωσε ώθηση στη μετοχή της Alpha Bank η οποία έκλεισε στο υψηλό της ημέρας στις δημοπρασίες στα 1,0860 ευρώ με άνοδο +10,14% ενώ οι συναλλγές που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν το 80% περίπου του συνολικού όγκου της αγοράς.
Να σημειωθεί ότι ήταν απόλυτα αναμενόμενο να ενταχθεί η μετοχή στον δείκτη, απλώς οι εκτιμήσεις διαφέρουν στο πότε θα ενταχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η JP Morgan είχε προβλέψει ότι θα ενταχθεί στην προηγούμενη αξιολόγηση του MSCI και η Εθνική Τράπεζα, αλλά ως γνωστόν αναβαθμίστηκε μόνο η Eurobank.
Η Alpha Bank θα πληροί για το ένα τρίτο του χρόνου που ορίζει στα κριτήριά του ο MSCI για κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ η διασπορά μετοχών, το free float, είναι προφανώς πολύ καλύτερο σε σχέση με της Εθνικής, καθώς το ΤΧΣ κατέχει το 9% της Alpha, έναντι 40,3% στην Εθνική.
Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι, η μετοχή της Alpha Bank να αναβαθμιστεί στις 11 Νοεμβρίου.

Αναβάθμιση στον MSCI και αύξηση βαρύτητας στον FTSE βλέπει η JP Morgan για την Alpha Bank

Μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ, η JP Morgan βλέπει ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της μετοχής στον δείκτη MSCI Emerging Standard Index, από τον MSCI EM Small Cap που είναι τώρα, και αύξηση της βαρύτητας στον FTSE Emerging Index.
Ειδικότερα, σε σημερινό, 9 Ιουλίου 2021, σημείωμά της, η JP Morgan υπενθυμίζει ότι οι μετοχές της Alpha Bank θα αυξηθούν από 1,54 δισ. σε 2,34 δισ. από τις 13 Ιουλίου.
Αυτό σημαίνει ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank θα αυξηθεί άνω του 50%, η οποία συμπίπτει με την επαναξιολόγηση του τραπεζικού κλάδου από τον MSCI, ήτοι στα 2,3 δισ. ευρώ (το όριο είναι προς το παρόν ~ 2,5 δισ. δολ).
Έτσι, υπάρχουν δύο σενάρια για τη μετοχή της Alpha Bank:
Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης