Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς: Η Εθνική Τράπεζα δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου

Μυλωνάς: Η Εθνική Τράπεζα δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου
Η Εθνική Τράπεζα δεν σχεδιάζει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς
Σχετικά Άρθρα
Η Εθνική Τράπεζα δεν σχεδιάζει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς, ενώ μέσω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στην τραπεζική και χρηματιστηριακή αγορά η επιβεβαίωση από την Alpha Bank ότι εξετάζει ΑΜΚ έως 800 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 21/4/2021, ο κ. Μυλωνάς είχε ξεκαθαρίσει ότι η Εθνική Τράπεζα δεν χρειάζεται ΑΜΚ και ότι σε ορίζοντα έως δύο ετών, θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα.
«Σε 1-2 χρόνια προσβλέπουμε να δώσουμε μέρισμα» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι η Τράπεζα θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια και κερδοφορία.
Μάλιστα, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η Εθνική δεν έχει ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε «απορροφήσαμε τις προβλέψεις λόγω πανδημίας αλλά και του κόστους της τιτλοποίησης του Frontier».
Όσον αφορά την αποεπένδυση από την Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας υποστήριξε ότι ήταν δέσμευση στο σχέδιο αναδιάρθρωσης από το 2014.
«Η Εθνική έχει υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μείωσε το συνολικό ενεργητικό της κατά 50 δισ., μια μεγάλη απώλεια» τόνισε.
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC εγκρίθηκε σήμερα και τυπικά από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης