Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκάλυψη: Μετά τις Πειραιώς και Alpha ποιος έχει σειρά για αύξηση κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες; - Η έκπληξη είναι… ότι δεν θα είναι η Εθνική

Αποκάλυψη: Μετά τις Πειραιώς και Alpha ποιος έχει σειρά για αύξηση κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες; - Η έκπληξη είναι… ότι δεν θα είναι η Εθνική

Το Bankingnews δικαιώθηκε καθώς εδώ και πάρα πολύ καιρό υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι απόλυτος μονόδρομος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Σχετικά Άρθρα
Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ της Πειραιώς και 800 εκατ. της Alpha Bank, ποιος θα πάρει σειρά στις αυξήσεις κεφαλαίου;

Το Bankingnews δικαιώθηκε καθώς εδώ και πάρα πολύ καιρό υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι απόλυτος μονόδρομος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στο «χοντρό παιχνίδι» που στήνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προφανώς με επίκεντρο τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες αυξήσεις κεφαλαίου;

Στο χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί εξαιρούμε τις αυξήσεις κεφαλαίου των μικρότερων τραπεζών, δηλαδή την Pancreta Bank ύψους 100 εκατ. ευρώ και την Attica Bank τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.
Η έκπληξη σχετίζεται με το ποια θα είναι η επόμενη τράπεζα που θα υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου μετά την Πειραιώς και Alpha bank.
Η έκπληξη είναι ότι η επόμενη τράπεζα θα είναι η Eurobank, η αύξηση της οποίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ένα βάθος 12-18 μηνών, αν και πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει ανάγκη από νέα κεφάλαια, καθώς πραγματοποίησε έμμεση αύξηση κεφαλαίου 930 εκατ.  με την απορρόφηση της Grivalia. 
Η Eurobank θα είναι η επόμενη τράπεζα μετά την Πειραιώς και την Alpha Bank που θα υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου.
Αναμένει μια τιμή μετοχής περίπου 1 ευρώ ώστε το Fairfax με ποσοστό 31,2% να πουλήσει μέσω placement ένα ποσοστό της τάξεως του 11,2% και να μειωθεί στο 20%.
Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία μπορεί να είναι μεταξύ 1 με 2 δισ.

Μετά τη Eurobank… η Εθνική

Μετά τη Eurobank αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα, αλλά προηγουμένως θα προηγηθεί placement για το 20% των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το Ταμείο κατέχει το 40,3% της Εθνικής Τράπεζας και μετά το placement το ποσοστό θα μειωθεί στο 20%.
Θα πραγματοποιηθεί πρώτα το placement και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η αύξηση κεφαλαίου.

Ξανά… αύξηση κεφαλαίου η Πειραιώς

Μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των διαδικασιών η Τράπεζα Πειραιώς θα υλοποιήσει ξανά αύξηση κεφαλαίου για να μπορέσει να φτάσει τις υπόλοιπες τράπεζες που έχουν υλοποιήσει αυξήσεις κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης