Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σηματωρός για την αγορά η Alpha Bank, υψηλούς όγκους και στόχο 2,2 – 2,3 δις. αποτίμηση

Σηματωρός για την αγορά η Alpha Bank, υψηλούς όγκους και στόχο 2,2 – 2,3 δις. αποτίμηση
Η Alpha Bank το τελευταίο χρονικό διάστημα παραμένει στο επενδυτικό επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Αξιοσημείωτη συναλλακτική δραστηριότητα και διάρκεια στην ανάκαμψη καταγράφει η Alpha Bank, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα παραμένει στο επενδυτικό επίκεντρο.
Μόνο σήμερα η μετοχή έχει σημειώσει πάνω από το 50% του τζίρου της αγοράς, εξέλιξη που δικαιολογείται από τους εξής λόγους:

1)Η αγορά προβαίνει σε ένα ιδιότυπο συγκριτικό arbitrage μεταξύ Alpha Bank και Πειραιώς.
Η Πειραιώς θα ανακάμψει χρηματιστηριακά μετά την αύξηση κεφαλαίου, οπότε δημιουργείται ένα μη δικαιολογήσιμο χάσμα μεταξύ Alpha Bank και Πειραιώς, με την αγορά να προσπαθεί να κλείσει αυτή τη διαφορά.

2)Η Alpha Bank, όπως έχει αναφέριε το bankingnews.gr πολύ έγκαιρα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει χρηματιστηριακά την Εθνική, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις της Alpha Bank 1,9 δις. και της Εθνικής 2,3 δις. έχει μειωθεί στα 400 εκατ. μ προοπτική περαιτέρω μείωσης.

3)Η Alpha Bank αποτιμάται με όρους P/BV δηλαδή χρηματιστηριακή αξία προς ίδια κεφάλαια 0,33x με 5,7 δις. κεφάλαια.

4)Ορισμένοι επενδυτές εικάζουν ότι εάν η μετοχή της Alpha Bank ξεπεράσει τα 2 ευρώ, σενάριο που θεωρείται ρεαλιστικό από 1,23 ευρώ που βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο και εφόσον διασπάσει τα κρίσιμα επίπεδα αντίστασης 1,4 – 1,5 ευρώ θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να εξετάσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 1,5 δις. ευρώ με έκδοση κοινών μετοχών και δικαιώματα προτίμησης.

5)Η Alpha Bank δικαιολογημένα πρωτοστατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα, καθώς εξυγιαίνει πλήρως τον ισολογισμό της και μπορεί να εμφανίζει αποδόσεις κεφαλαίου ROE περίπου 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης