Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς: Η Εθνική δεν χρειάζεται ΑΜΚ, μέρισμα σε 1-2 χρόνια - Μιχαηλίδης: Θετική συμφωνία για ΕΤΕ Ασφαλιστική

Μυλωνάς: Η Εθνική δεν χρειάζεται ΑΜΚ, μέρισμα σε 1-2 χρόνια - Μιχαηλίδης: Θετική συμφωνία για ΕΤΕ Ασφαλιστική
Την εκτίμηση ότι σε ένα με δύο χρόνια η Εθνική Τράπεζα θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Παύλος Μυλώνας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι σε ένα με δύο χρόνια η Εθνική Τράπεζα θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Παύλος Μυλώνας, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/4/2021).
«Σε 1-2 χρόνια προσβλέπουμε να δώσουμε μέρισμα» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι η Τράπεζα θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια και κερδοφορία. Μάλιστα, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η Εθνική δεν έχει ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε «απορροφήσαμε τις προβλέψεις λόγω πανδημίας αλλά και του κόστους της τιτλοποίησης του Frontier».
Όσον αφορά την αποεπένδυση από την Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας υποστήριξε ότι ήταν δέσμευση στο σχέδιο αναδιάρθρωσης από το 2014.
«Η Εθνική έχει υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μείωσε το συνολικό ενεργητικό της κατά 50 δισ., μια μεγάλη απώλεια» τόνισε.
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC εγκρίθηκε σήμερα και τυπικά από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

«Ηταν δύσκολο να βρει κανείς επενδυτή που να έχει τα κεφάλαια και να θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, η οποία είχε πολλά προβλήματα» τόνισε ο κ. Μυλώνας αναφερόμενος στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πώληση της Ασφαλιστικής θα έχει θετική συμβολή κατά 60 μ.β. στα κεφάλαια της Εθνικής.
«Όλοι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι της Εθνικής ήταν θετικοί στους όρους της συμφωνίας πώλησης της Ασφαλιστικής» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, έως το τέλος του 2021 αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από την ΤτΕ και DGCοmp για την πώληση της Ασφαλιστικής, ενώ διευκρίνισε ότι η Εθινική δεν αποκόπτεται από την Ασφαλιστική.
«Η πορεία του CVC ως ξένου επενδυτή στην Ελλάδα είναι θετική» τόνισε και συμπλήρωσε το fund έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη.
«Η συνεργασία με το CVC θα αποφέρει και στα δύο μέρη το επιθυμητό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς.

Ομαλοποίηση της οικονομίας το 2021

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ομαλοποιηθεί το 2021, ενώ το 2022 θα επιταχυνθεί ο ανοδικός κύκλος που διακόπηκε λόγω πανδημίας.
«Η παρουσία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι σημαντική και η Εθνική είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την οικονομία» τόνισε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η συμφωνία με το CVC βελτιώνει τα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας και κατά συνέπεια «επιτρέπει την υλοποίηση των φιλόδοξος σχεδίων μας για την οικονομία».

Μιχαηλίδης: Λυπηρή η αποεπένδυση από την ΕΤΕ Ασφαλιστική, θετική η συμφωνία


Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα λόγω της πανδημίας, αλλά και το μεγάλο εγχείρημα της αποεπένδυσης από την Εθνική Ασφαλιστική, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής, Κώστας Μιχαηλίδης, κατά τη σημερινή, 21 Απριλίου 2021, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, με θέμα την έγκριση της συναλλαγής πωλήσεως κεφαλαιακής συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ».
Όπως ανέφερε, η άνευ προηγουμένου έξαρση της πανδημίας ανέτρεψε τα σχέδια όλων, έπληξε την οικονομία και στέρησε ζωές.
Η Εθνική όμως αντιμετώπισε τις αντίξοες συνθήκες. Τα κατάφερε, ενώ ανταποκρίθηκε άμεσα στις νέες προκλήσεις που έθεσε η πανδημία.
Λειτούργησε με εργατικό δυναμικό άνω του 50% εξ αποστάσεως.
Βοηθήσαμε τις πληρωμές δανείων όσων αντιμετώπισαν δυσκολίες.
Προχώρησε ο μετασχηματισμός της τράπεζας, αλλά και η αποεπένδυση από την Ασφαλιστική, ανέφερε.

Κλείνει το κεφάλαιο της Ασφαλιστικής

Αφού ευχαρίστησε τον Παύλο Μυλωνά για την συμβολή τους στις διαπραγματεύσεις με το CVC, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι η αποεπένδυση από την Ασφαλιστική κλείνει ένα κεφάλαιο μιας θυγατρικής που δημιουργήθηκε πριν από 130 χρόνια.
Με την αποεπένδυση από την Ασφαλιστική, η Εθνική βγαίνει από το σχέδιο αναδιάθρωσης.
Από όλες τις συναλλαγές, αυτή ήταν η πιο δύσκολη.
Το αποτέλεσμα με λυπεί, αλλά με ικανοποιεί, ανέφερε.
Η συμφωνία θα αποβεί θετική για την ίδια την Εθνική, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης