Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H BNP Paribas ο θεματοφύλακας του ADRs της Εθνικής, αποχώρησε η Bank of New York Mellon

H BNP Paribas ο θεματοφύλακας του ADRs της Εθνικής, αποχώρησε η Bank of New York Mellon
Το spread θα μειωθεί περαιτέρω, μέχρι να μηδενιστεί μεταξύ της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο και του ADRs στον NYSE.
Η BNP Paribas θα είναι ο νέος θεματοφύλακας του ADRs της Εθνικής τράπεζας, ενώ μετά από πολλά χρόνια αποχώρησε η Bank of New York Melllon.
Εν τω μεταξύ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίζεται το arbitrage μεταξύ της μετοχής Εθνικής Τράπεζας και του ADR στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο το premium έχει μειωθεί αισθητά.
Το spread θα μειωθεί περαιτέρω, μέχρι να μηδενιστεί μεταξύ της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο και του ADRs στον NYSE.
 
Γιατί συνέβη το κερδοσκοπικό παιχνίδι στην Εθνική τράπεζα και το ADRs;

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος.
Μια κατηγορία επενδυτών που τοποθετούνται με βάση το arbitrage (arbitrageurs) κάνουν trading μεταξύ της μετοχής της Εθνικής και του ADRs.

Νέος θεματοφύλακας η BNP Paribas

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Bank of New York Mellon γνωστοποίησε ότι η θεματοφυλακή του ADR της Εθνικής μεταφέρθηκε στην BNP Paribas.
Μετά από την απόφαση αυτή άνοιξε εκ νέου το βιβλίο από την New York Mellon και οι επενδυτές έχουν και πάλι τη δυνατότητα μετατροπής μετοχών σε ADRs και αντίστροφα, κάτι που πρακτικά είχε απαγορευτεί λόγω των capital controls.
Η απόφαση αυτή έδωσε το ράλι στην μετοχή της Εθνικής +16% στις 28 Αυγούστου.
 
Τι σημαίνει αυτή η ανακοίνωση;

Πρώτα απ 'όλα τα «βιβλία είναι πλέον ανοικτά για τη μετατροπή των ADR».
Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει σε έναν επενδυτή να αγοράσει μετοχές της Εθνικής στην Αθήνα, να το μετατρέψει σε ADR και να το πουλήσει αμέσως στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Έτσι, οι λεγόμενοι arbitrageurs, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον κίνδυνο, αγοράζουν Εθνική Τράπεζα πολύ φθηνότερα στην Αθήνα και τις πουλούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Μετά από αυτές τις κινήσεις το arbitrage έχει μειωθεί στο 11%, από το 41,4% πριν από λίγες ημέρες, ενώ αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.
Μόλις κλείσει το spread οι arbitrageurs λογικά θα σταματήσουν το trading, αναφέρουν οι αναλυτές, ενώ το ίδιο θα συμβεί μόλις επιτευχθεί το κανονιστικό όριο για την έκδοση ADR της Εθνικής Τράπεζας ADR.

Συμπέρασμα
 
Τι πρέπει να μάθουν οι traders από αυτό που συμβαίνει;
 Αυτές οι ευκαιρίες arbitrage σε ADR εμφανίζονται όταν η δυνατότητα μετατροπής είναι κλειστή.
Όταν το spread φτάνει σε παράλογα επίπεδα, θα επανέλθει με παράλογο τρόπο








Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης