Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο 12%...από 40% έχει μειωθεί το premium στο arbitrage μεταξύ της μετοχής της Εθνικής και του ADRs στον NYSE

Στο 12%...από 40% έχει μειωθεί το premium στο arbitrage μεταξύ της μετοχής της Εθνικής και του ADRs στον NYSE
Το κερδοσκοπικό παιχνίδι του arbitrage μεταξύ μετοχής της Εθνικής και ADRs ολοκληρώνεται και μετοχή Εθνικής στην Αθήνα και ADRs θα έχουν σύντομα παραπλήσια τιμή.
Στο 12% από 40% που ήταν σχετικά πρόσφατα έχει μειωθεί το premium, το υπερτίμημα, στο arbitrage δηλαδή την διαφορά μεταξύ της τιμής της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο και της τιμής του ADRs στην Νέα Υόρκη στον NYSE.
Το ράλι +16% στην μετοχή της Εθνικής σχετιζόταν - όπως πρώτο ανέφερε το bankingnews.gr - στην απόφαση να επιτραπεί η ανταλλαξιμότητα μεταξύ μετοχής της Εθνικής και ADRs.
Λόγω των capital controls είχαν υπάρξει περιορισμοί και όταν υπήρξε απελευθέρωση, οι επενδυτές πουλούσαν ADRs και αγόρζαν μετοχές Εθνικής τράπεζας στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Αυτό συνέβη γιατί είχε προκύψει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο και του ADRs της Εθνικής.
Το ADRs διαπραγματευόταν έως +40% υψηλότερα έναντι της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Πλέον το ADRs διαπραγματεύεται στα 0,6750 δολάρια ή περίπου 0,60 ευρώ και η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα 0,5290 ευρώ δηλαδή υπάρχει μια διαφορά 12%.
Αυτό σημαίνει ότι υποχωρώντας το ADRs και λίγο ανεβάζοντας την μετοχή της Εθνικής έκλεισε το premium στο ADRs.
Πρακτικά το κερδοσκοπικό παιχνίδι του arbitrage μεταξύ μετοχής της Εθνικής και ADRs ολοκληρώνεται και μετοχή Εθνικής στην Αθήνα και ADRs θα έχουν σύντομα παραπλήσια τιμή.



www.bankingnews.gr
Πρώτη ενημέρωση 13:11 30 Αυγούστου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης