Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

RBS: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά μετά θα υποστεί μεγάλη φθορά – Σε 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ + ΝΔ

RBS: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά μετά θα υποστεί μεγάλη φθορά – Σε 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ + ΝΔ
Δεν αποκλείεται σε βάθος 2ετίας το κόμμα του τρίτου μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του δεύτερου μνημονίου η ΝΔ να συγκυβερνήσουν....
Στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με άνεση πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα γιατί ακόμη διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία που έχει πειστεί ότι ναι μεν δεν πέτυχε αλλά διαπραγματεύτηκε σκληρά καταλήγει στέλεχος της βρετανικής τράπεζας Royal Bank of Scotland με το οποίο συνομίλησε το bankingnews.gr.
Με βάση το στέλεχος της RBS που παρακολουθεί τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα «παρ΄ ότι δεν υπάρχουν τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά όλες οι σοβαρές ενδείξεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυριαρχήσει στις νέες εκλογές.
Αν αποφασιστούν πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει.
Το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η νίκη του στις επερχόμενες εκλογές αλλά η βίαιη πολιτική φθορά που θα υποστεί λόγω μνημονίου.
Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 36,34%, η ΝΔ 27,81% και η Χρυσή Αυγή 6,28% με το Ποτάμι 6,05%, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το 36% είναι εφικτός στόχος, παρ΄ ότι μπορεί η αριστερή πτέρυγα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ να αυτονομηθεί.
Η ΝΔ μάλλον θα έχει μειωμένα ποσοστά, χαμηλότερα του 27,81%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η αυτοδυναμία, δύσκολο αλλά όχι απίθανο.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα έχει λάβει εξωφρενικά μέτρα κατά της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας αλλά έχει προστατέψει τους δημοσίους υπαλλήλους που αποτελούν μεγάλο μέρος της κομματικής του βάσης.
Ως εκ τούτου η κοινωνία ακόμη δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα ψήφο ανοχής.
Όμως είναι βέβαιο ότι το αριστερό κόμμα παίζει τα τελευταία του χαρτιά στην πολιτική σκακιέρα γιατί μετά θα ξεκινήσει η βίαιη πτώση….με μια ιδιαιτερότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθαρεί είναι 100% σίγουρο και το μέγεθος και ο χρόνος της φθοράς θα εξαρτηθούν από την ροή των μέτρων και της εφαρμογής των μνημονίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα αρχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιο θα έχει την πολιτική τύχη της ΝΔ υπό μια διαφορά.
Το ΠΑΣΟΚ που ήταν το πρώτο κόμμα του μνημονίου καταστράφηκε εκλογικά γιατί απλά ήταν το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που εφάρμοσε μνημόνιο.
Η κοινωνία υπέστη για πρώτη φορά ένα μεγάλο σοκ και τιμώρησε αυτούς που το προκάλεσαν.
Η ΝΔ ήταν το δεύτερο κόμμα που εφάρμοσε μνημόνιο έχει υποστεί μεγάλη πτώση αλλά διατηρεί ποσοστά κοντά στο 20% ή και οριακά υψηλότερα.
Αυτό έχει συμβεί γιατί η κοινωνία λειτουργεί αντανακλαστικά και ψυχολογικά.
Η πρώτη φορά σοκάρει, η δεύτερη φορά σοκάρει αλλά όχι τόσο πολύ και η τρίτη φορά δείχνει μεγαλύτερη ανοχή.
Η ΝΔ εφάρμοσε το ίδιο μνημόνιο με το ΠΑΣΟΚ αλλά η κοινωνία είχε αποκτήσει αντανακλαστικά και άμυνες και έτσι η φθορά της ΝΔ ήταν μεγάλη αλλά όχι τόσο βίαιη όσο στο ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τρίτη φορά μνημόνιο και με βάση την ψυχολογία της μάζας θα δείξουν οι πολίτες ακόμη μεγαλύτερη ελαστικότητα από ότι στην ΝΔ.
Με βάση αυτόν τον κανόνα ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα ξεκινήσει η μεγάλη φθορά θα βρεθεί στο 27% με 30% η ΝΔ στο 20-22%.
Δεν αποκλείεται σε βάθος 2ετίας το κόμμα του τρίτου μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του δεύτερου μνημονίου η ΝΔ να συγκυβερνήσουν.
Αυτό αποκλείεται σήμερα αλλά πρακτικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν το ίδιο μνημόνιο αν και για να είμαστε πιο ακριβείς ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το χειρότερο μνημόνιο.
Για τα υπόλοιπα κόμματα βλέπω μάχη Χρυσής Αυγής και Ποταμιού για την 3η θέση»

Αποτελέσματα εκλογών Ιανουαρίου του 2015 στην Ελλάδα 

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 19 Αυγούστου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης