Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απομένουν 13 συνεδριάσεις μέχρι να παρθεί απόφαση για το ADRs της Εθνικής τράπεζας – Πιθανό σενάριο η παράταση

Απομένουν 13 συνεδριάσεις μέχρι να παρθεί απόφαση για το ADRs της Εθνικής τράπεζας – Πιθανό σενάριο η παράταση
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η σημαντικότατη απόκλιση, της τάξης του 30%, της τιμής του ADR στο NYSE και της τιμής που διαπραγματεύεται η Εθνική στο ελληνικό χρηματιστήριο....
Συνολικά είναι η 17η μέρα παραμονής του ADR της Εθνικής κάτω από το 1 δολάριο και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.
Aπομένουν μόλις 13 συνεδριάσεις ή 13 εργάσιμες ημέρες για την απόφαση του reverse split της μετοχής ή τη διαγραφή της από το NYSE και τη μεταφορά της στα OTC markets (Over The Counter).

Διαδικαστικά βέβαια είναι αρκετά πιο χρονοβόρα υπόθεση καθώς μετά τη συμπλήρωση της παραμονής των 30 ημερών η Εθνική λαμβάνει επιστολή από το NYSE που της δίνει 10 ακόμα ημέρες να πάρει απόφαση σχετικά με το ποια διαδικασία θα ακολουθήσει!
Επίσης δίνεται η δυνατότητα παραμονής της στο NYSE για 60 ακόμη ημέρες σε περίπτωση που η Εθνική τράπεζα έχει κάποιο σοβαρό λόγο να επικαλεστεί, όπως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογείται.
Χρονικά λοιπόν, με την παράταση αυτή και ενόψει αυξήσεων των ελληνικών τραπεζών εάν η Εθνική τράπεζα παρουσιάσει αυτό το πλάνο η τελική απόφαση θα μπορούσε να συμπέσει με τις ανακοινώσεις των stress tests.
Το βασικό σενάριο θέλει να μην γίνεται καμία αλλαγή στο ADRs της Εθνικής μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της αύξησης κεφαλαίου που εκτιμάται στα 3 δισεκ. ευρώ.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η σημαντικότατη απόκλιση, της τάξης του 30%, της τιμής του ADR στο NYSE και της τιμής που διαπραγματεύεται η Εθνική στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Το ADR βρίσκεται στα 0,80-0,81 δολάρια ή 0,73 ευρώ και η μετοχή της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα 0,5340 ευρώ.
Η απόκλιση αυτή διατηρείται πολλές ημέρες και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά...

(πρώτη ενημέρωση 19 Αυγούστου 2015, 08:16)

Τ.Γ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης