Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα στις πιο ισχυρές αγορές του TUI Group

Η Ελλάδα στις πιο ισχυρές αγορές του TUI Group
Το Ηνωμένο Βασίλειο, με το 36% του προγράμματος να πωλείται, είναι η πιο προηγμένη περιοχή με κρατήσεις για τον ερχόμενο χειμώνα
Οι καλοκαιρινές επιδόσεις του TUI Group θα κλείσουν «σύμφωνα με τις προσδοκίες», αλλά ένα μεταγενέστερο μοτίβο κρατήσεων συνεχίζεται και τον χειμώνα.
Οι συνολικές καλοκαιρινές κρατήσεις ολοκληρώθηκαν στα 12,9 εκατομμύρια – το 91% των επιπέδων πριν από την πανδημία του 2019 – με το Ηνωμένο Βασίλειο να προηγείται 4% ως η πιο ισχυρή αγορά.
Οι βασικοί μήνες αιχμής αναχώρησης Ιουλίου και Αυγούστου έκλεισαν στο 94% των επιπέδων του καλοκαιριού του 2019 στην ταξιδιωτική εταιρεία της Ευρώπης.

TUI Group: Ποια είναι η πιο ισχυρή αγορά σε χειμερινές κρατήσεις

Το Ηνωμένο Βασίλειο, με το 36% του προγράμματος να πωλείται, είναι η πιο προηγμένη περιοχή με κρατήσεις για τον ερχόμενο χειμώνα.
Ο TUI Group αποκάλυψε ότι το κόστος διακοπής πτήσης «παραμένει σε υψηλά επίπεδα», αλλά συνέχισε να βελτιώνεται κατά την περίοδο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου.
Οι κρατήσεις για το χειμώνα 2022-23 ανέρχονται στο 78% των επιπέδων του χειμώνα 2018/19 με τους μήνες σχεδόν αναχώρησης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο 81%.
Ο Όμιλος επιβεβαίωσε εκ νέου τις προσδοκίες του για επιστροφή σε «σημαντικά θετικά» κέρδη για αυτό το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα στις πιο ισχυρές αγορές του TUI Group

Τα Κανάρια Νησιά, οι Βαλεαρίδες, η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν οι πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί.
Η επιχείρηση κρουαζιέρας της TUI συνέχισε να ανακάμπτει στην αιχμή του καλοκαιριού, με τις πληρότητες να αυξάνονται έντονα και τα ποσοστά να επιτυγχάνουν τα επίπεδα του 2019.
«Οι πληρότητες χειμώνα 2022-23 αναπτύσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας σε ρυθμούς πάνω από τα επίπεδα του 2019», ανέφερε ο Όμιλος.
Οι βραχυπρόθεσμες κρατήσεις συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν μεγάλο ποσοστό των συνολικών κρατήσεων.
Ωστόσο, το ποσοστό των ενδιάμεσων κρατήσεων αυξάνεται καθώς η εμπιστοσύνη των πελατών επιστρέφει».
Ο βραχίονας Tui Musement «αύξησε σημαντικά» τις πωλήσεις περιηγήσεων και δραστηριοτήτων σε 6,3 εκατομμύρια το έτος μέχρι σήμερα.
Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen και ο διάδοχος του, ο σημερινός διευθυντής οικονομικών Sebastian Ebel, ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι «το 2022, βλέπουμε ένα ισχυρό ταξιδιωτικό καλοκαίρι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το καλοκαίρι του 2019.
Επιβεβαιώνουμε την καθοδήγησή μας και θα κλείσουμε με επιτυχία το οικονομικό έτος 2022 με σημαντικά θετικά υποκείμενα EBIT.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κρατήσεις συνεχίζουν να είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα πριν από την κρίση στο +4% και οι κρατήσεις στη Γερμανία και την Ολλανδία ήταν επίσης πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες.
Η τάση ήταν προς υψηλότερη αξία ή μεγαλύτερες διακοπές με υψηλότερο συνολικό προϋπολογισμό διακοπών.
Αυτό είναι ενθαρρυντικό και δείχνει την τρέχουσα σημασία των διακοπών και των ταξιδιωτικών εμπειριών στη μετά τον κορωνοϊό εποχή.
Η ισχυρή επωνυμία μας, το αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας με αποκλειστικές εμπειρίες διακοπών σε ξενοδοχεία, κλαμπ και κρουαζιερόπλοια και η ισχυρή παρουσία σε προορισμούς είναι ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα συνεχίσουν να αποδίδουν καρπούς και στα οποία χτίζουμε.
Μέσω των προγραμμάτων αποτελεσματικότητας που εφαρμόστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουμε επίσης μειώσει σημαντικά και βιώσιμα τη δομή του κόστους μας.
Είμαστε πιο δυνατοί, πιο ψηφιακοί και πιο αποτελεσματικοί. Αυτό μας δίνει την ελευθερία να επενδύουμε στον πελάτη και στην εμπειρία των διακοπών.
Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η βιωσιμότητα είναι το επίκεντρο μας».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης