Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στην Ελλάδα σπεύδουν οι Βρετανοί - Στο επίκεντρο η Κέρκυρα - Τριπλασιασμός κρατήσεων

Στην Ελλάδα σπεύδουν οι Βρετανοί - Στο επίκεντρο η Κέρκυρα - Τριπλασιασμός κρατήσεων
Η Ελλάδα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη νικήτρια όσον αφορά τις οικογένειες που κλείνουν την τελευταία στιγμή τις θερινές τους διακοπές
Σχετικά Άρθρα

Τις... βαλίτσες τους για τα ελληνικά νησιά ετοιμάζουν οι Βρετανοί μετά το πράσινο φως που άναψε στους πλήρως εμβολιασμένους, ο πρωθυπουργός Boris Johnson.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Easy Jet, όταν η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον δεν χρειάζεται η αυτοαπομόνωση των Βρετανών τουριστών που επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί» χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι κρατήσεις τετραπλασιάστηκαν.

Κερδισμένη η Ελλάδα

Ειδικότερα, η EasyJet ανακοίνωσε αύξηση κατά 400% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα στις κρατήσεις για την Κέρκυρα, το Φάρο της Πορτογαλίας, τη Νίκαια της Γαλλίας και το Αλικάντε και τη Μάλαγα της Ισπανίας, ενώ κατέγραψε και αύξηση 440% στις πωλήσεις πακέτων διακοπών.
Την ίδια στιγμή, η Thomas Cook είπε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της διπλασιάστηκε μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης κι αυξάνεται συνεχώς.
«Οι αναζητήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν και θα είναι η μεγαλύτερη νικήτρια όσον αφορά τις οικογένειες που κλείνουν την τελευταία στιγμή τις θερινές τους διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Πριν την Πέμπτη πωλούσαμε πολύ λίγα πακέτα διακοπών σε πορτοκαλί χώρες και από τη στιγμή που η Ελλάδα, η ηπειρωτική Ισπανία και τα Κανάρια νησιά είναι πλέον προσβάσιμα στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς αναμένουμε μια πλημμυρίδα κρατήσεων το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε.

Τέλος, η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Η κατάργηση των μέτρων για τους πλήρως εμβολιασμένους που ταξιδεύουν στις «πορτοκαλί» περιοχές αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 19 Ιουλίου, την «Ημέρα της Ελευθερίας» όπως την αποκαλούν οι Βρετανοί.
Από την ημερομηνία αυτή, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν θα μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, στο κοινοβούλιο. Επίσης, η κυβέρνηση δεν θα συμβουλεύει πλέον στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις «πορτοκαλί» χώρες. Η καραντίνα δεν θα ισχύει ούτε για τα παιδιά, που προς το παρόν δεν εμβολιάζονται.
Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους και δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης