Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες πιέζουν για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Βρετανία: Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες πιέζουν για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών
Ήδη, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG  κατέθεσαν αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια

Την πίεση στην βρετανική κυβέρνηση να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κλιμακώνουν οι αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες της χώρας, που προγραμματίζουν μια «μέρα δράσης» την Τετάρτη 23/6.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των αυστηρών κανονισμών και εμφανίζονται απαισιόδοξες απέναντι στο να αποφύγουν να χάσουν ακόμη ένα καλοκαίρι λόγω της Covid-19.

Στα αεροδρόμια

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου πιλότοι, πληρώματα θαλάμων επιβατών και ταξιδιωτικοί πράκτορες θα συγκεντρωθούν στο Γουεστμίνστερ, στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά και σε αεροδρόμια σε όλη τη Βρετανία, μετά το πλήγμα που λόγω πανδημίας στη βρετανική αεροπορική βιομηχανία.
Ήδη, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG (Manchester Airports Group), που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου, κατέθεσαν την Πέμπτη αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.
Η αγωγή αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, καθώς καθιστά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για την παραμονή τους, αλλά και για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προγραμματίσουν την επανάληψη των δραστηριοτήτων τους.
Η βρετανική αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί από την πανδημία και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συνδικάτο πιλότων BALPA, οι καθημερινές αφίξεις και αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα κατέγραφαν πτώση 73% κατά μέσο όρο την ημέρα, σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, που είναι η μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γαλλία η αντίστοιχη μείωση ήταν κάτω του 60%.
Επίσης, τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επηρεαστεί έντονα, με την κίνηση μέσα και έξω από το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου, Γκάτγουικ, να έχει μειωθεί κατά 92%.
Η BALPA απαιτεί από την βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει αποτελεσματικά και να ανοίξει τις διαδρομές με τις ΗΠΑ και τους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που έχει αποκλείσει χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης