Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +5% η Motor Oil – Ώθηση από το εννεάμηνο και τους επικαιροποιημένους στόχους

tags :
Στο +5% η Motor Oil – Ώθηση από το εννεάμηνο και τους επικαιροποιημένους στόχους
Η διοίκηση θα αναφέρει πως τους τελευταίους 4 μήνες έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο σχεδιασμό για την ενεργειακή μετάβαση φέρνοντας νωρίτερα του σχεδιασμού αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Motor Oil, η οποία χθες μετά το κλείσιμο δημοσίευσε ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το εννεάμηνο.
Η μετοχή έκλεισε στα 23,50 ευρώ με άνοδο 4,91% και όγκο συναλλαγών 226 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανήλθε στα 2,60 δισ. ευρώ και είναι εξαιρετικά χαμηλή με δεδομένο ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου διαμορφώθηκαν στα 703 εκατ. ευρώ και του τρίτου τριμήνου στα 375 εκατ. ευρώ.
Οι αναλυτές περίμεναν περίπου 620 εκατ. ευρώ.
Στο εννεάμηνο είχε προσαρμοσμένα EBITDA 1,14 δις. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές 746 εκατ. ευρώ! Ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 1,2 δισ. ευρώ.
Η διοίκηση στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της μέχρι το 2030, όπου σύμφωνα με την παρουσίαση επαναλαμβάνει πως θα ξεπεράσει η εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ τα 2 GW με τα EBITDA από τη MORE να ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ από 111 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, ενώ θα έχει τοποθετήσει πάνω από 4.000 φορτιστές.
Το 40% του ενοποιημένου EBITDA εκτιμάται πως θα είναι από τη δραστηριότητα εκτός των ορυκτών.
Η διοίκηση θα αναφέρει πως τους τελευταίους 4 μήνες έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο σχεδιασμό για την ενεργειακή μετάβαση φέρνοντας νωρίτερα του σχεδιασμού αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται πως το επενδυτικό πλάνο είναι συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί τα 1,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επενδύσεις δε θα επηρεάσουν την απόδοση των μετόχων.
motor_oil.jpg

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης