Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Εξαιρετική η Εθνική! – Στήριξη από τα αποτελέσματα εννεαμήνου

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Εξαιρετική η Εθνική! – Στήριξη από τα αποτελέσματα εννεαμήνου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η Εθνική έχει σηκώσει στα ύψη το τζίρο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα μέσα σε 3 λεπτά έχει κάνει τζίρο 11 εκατ. ευρώ και όλη η αγορά 12 εκατ. ευρώ. Αντέχει και έχει εξαιρετική συμπεριφορά με δεδομένο ότι το placement έγινε περίπου 1 ευρώ χαμηλότερα. Ξεχωρίζει η Motor Oil λόγω αποτελεσμάτων, ενώ πιέζεται η ΕΛΧΑ μετά το εννεάμηνο που δημοσίευσε. Πάνω το ξεκίνημα της συνεδρίασης και λίγο καλύτερα από την Ευρώπη. Χθες πιεστήκαμε λόγω του rebalancing και των αλλαγών στις σταθμίσεις.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νομίζουμε πως η συμπεριφορά της είναι εξαιρετική, καθώς υποχωρεί κάτι παραπάνω από 2% με την τιμή να είναι στα 6,15 ευρώ. Ξεκίνησε λίγο πιο χαμηλά αλλά βγαίνουν αγοραστές δυνατοί και έτσι οι απώλειες περιορίζονται. Βοηθάει και την αγορά να κινηθεί υψηλότερα.

ΟΠΑΠ: Αδύναμο όπως άλλωστε αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μείωση της πρόβλεψης για τα ΕΒΙΤDA κατά 20 εκατ. ευρώ και στα 720-740 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικές θα σημειώσουμε οι ταμειακές ροές και περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη, με τους αναλυτές να θέλουν λεπτομέρειες για τις λειτουργικές δαπάνες. Οριακά υψηλότερα η μετοχή στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL: Εξαιρετικά νούμερα που δείχνουν ότι η μετοχή είναι αρκετά φθηνή. Είτε δημοσιευμένα δεις είτε προσαρμοσμένα, η φθήνια είναι ξεκάθαρη. Τρομερό ταμείο, λόγω ταμειακών ροών και περιμένουμε την επικαιροποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου σήμερα στην τηλεδιάσκεψη. Στα 22,96 ευρώ και στο +2,5% με καλό όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Περιμέναμε λίγο καλύτερα κέρδη, αλλά οι τόκοι και εδώ επηρέασαν σημαντικά τα κέρδη. Με EBITDA αναπροσαρμοσμένο 189,6 εκατ. ευρώ είχε καθαρά κέρδη 33,3 εκατ. ευρώ. Οι τόκοι ανήλθαν στα 41 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ. Στα θετικά οι εξαιρετικές ταμειακές ροές οι οποίες μείωσαν τον καθαρό δανεισμό, εξέλιξη που τη θέλουμε από τις εταιρείες του κλάδου. Στο -3% περίπου η μετοχή με όγκο.

FOURLIS: Ενώ έχουμε αύξηση πωλήσεων και EBITDA, πέφτουν και στη συγκεκριμένη οι τόκοι και επηρεάζουν την τελική γραμμή από κέρδη προ φόρων και τόκων 18,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, φέτος είχε 21,5 εκατ. ευρώ, αλλά τα χρηματοοικονομικά από 10,7 εκατ. ευρώ πήγαν στα 16,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 5,2 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ. Είχε και υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση φέτος. Με χαμηλό όγκο υποχωρεί 0,5%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με καλή άνοδο άνω του 1% Aegean, ΔΕΗ και Autohellas.

REVOIL: Καλό το τρίτο τρίμηνο και βελτίωσε κάπως την εικόνα του εννεαμήνου. Τα κέρδη προ φόρων στα 2,24 εκατ. ευρώ από 5,28 εκατ. ευρώ με τα EBITDA στα 9,09 εκατ. ευρώ από 10,22 εκατ. ευρώ. Έχει επηρεαστεί και εδώ η κερδοφορία από την αύξηση των επιτοκίων. Το τέταρτο τρίμηνο όπως φαίνεται, λόγω του καιρού ίσως να έχει χαμηλές ποσότητες πώλησης πετρελαίου θέρμανσης. Αναμένει ο όμιλος να ηλεκτριστούν δύο φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 10MW μέχρι το τέλος του έτους.

INTRACOM: Αίσθηση προκαλούν οι αγορές από insiders στη μετοχή και ίσως κατά την ταπεινή μας άποψη εξηγούν γιατί η μετοχή δεν έχει προσεγγίσει τη δίκαιη τιμή. Μαζεύουν ακόμα προφανώς. Χθες ανακοινώθηκε πως ο κ.Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αγόρασε σε 4 συνεδριάσεις 504 χιλ. μετοχές. Μία μέρα νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη, αγόρασε εξωχρηματιστηριακά 1,6 εκατ. μετοχές. Έχουν χαμηλά ποσοστά και κάτω από 33,3%, άρα δεν αποκλείεται να δούμε συνέχιση των αγορών. Στο +3% η μετοχή και κοντά στα 2,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης