Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα υψηλά 9 ετών, ενθουσιασμός στα μικρομεσαία – Υψηλός τζίρος λόγω rebalancing

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα υψηλά 9 ετών, ενθουσιασμός στα μικρομεσαία – Υψηλός τζίρος λόγω rebalancing
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι δημοπρασίες είχαν ενδιαφέρον λόγω του rebalancing των δεικτών FTSE Russell και Stoxx. Κάπου 80 εκατ. ευρώ έγιναν στο τέλος. Η αγορά κινήθηκε ανοδικά και ανάλογα με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Νέα υψηλά 9 ετών και πάλι για το Γ.Δ. και συνεχίστηκε η ανοδική πορεία πολλών μετοχών προς πολυετή και ιστορικά υψηλά. Θεαματική κίνηση και πάλι από Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ξύπνησε η Τιτάν, η Quest, ενώ πιέστηκε η Εθνική και η Aegean. Πολλά τα μικρομεσαία που ξεχωρίζουν και αξίζουν αναφοράς, αλλά πόσες να γράψουμε και εμείς… Η εβδομάδα +1,26%, και το έτος +37,40%.

FTSE 25: Δεν είδαμε ροές στις δύο μετοχές που εμπλέκονται στην αναδιάρθρωση. Δεν είδαμε στις τελικές δημοπρασίες δηλαδή τίποτα μεγάλες εντολές στη Cenergy ή μεγάλες πωλήσεις στον ΟΛΠ.

ΑΔΜΗΕ: Γράφαμε πριν δυο συνεδριάσεις ότι θέλαμε ένα δυνατό ξέσπασμα για να την εντοπίσουν και πάλι οι επενδυτές, μιας και ήταν καιρό στο περιθώριο. Το είδαμε σήμερα έως ένα βαθμό και κυρίως στον όγκο, λόγω βέβαια των εκπληκτικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Αν η τάση συνεχιστεί και στα άλλα τρίμηνα, τότε αυτή η αποτίμηση είναι αστεία. Στα 2,15 ευρώ και στο +4,37% με σχεδόν 1,5 εκατ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Η διάσπαση είναι μάλλον γεγονός, και έδωσε σημαντική κίνηση σήμερα, ενώ είχε προϊδεάσει μια-δυο συνεδριάσεις πριν. Πάντως προς το τέλος βγήκαν πιέσεις και ειδικά στις δημοπρασίες. Από υψηλό ημέρας στα 15,46 ευρώ (+3,62%) τον έκλεισαν στα 15,21 ευρώ και με άνοδο 1,94%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το απόλυτο χαρτί…

MOTOR OIL: Μετά από μία καλή στάση για συσσώρευση ξεκινάει και πάλι. Έρχεται και το μέρισμα. Στα 24,68 ευρώ με άνοδο 2,75%.

ΤΙΤΑΝ: Στα 17,20 ευρώ με άνοδο 2,38%. Πρέπει να ανεβάσει κι άλλο ρυθμούς και αποδόσεις.

INTRACOM: Αυξάνουν θέσεις οι insiders. Το χθεσινό πακέτο πήγε στον κ.Θεοδωρίδη, ενώ η προσφορά που βγήκε το πρωί μαζεύτηκε εύκολα. Φαινόταν άλλωστε…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τρομερό! Ανακοίνωσε αγορά ιδίων μετοχών στα 5,12 ευρώ! Τόσους μήνες γράφαμε πως δεν αγοράζει με την τιμή να είναι τσάμπα και ξεκίνησε αγορές μετά από ράλι 30% περίπου. Τώρα, βέβαια δεν έχει ανάγκη η μετοχή να δείξει πως τη στηρίζει η εταιρεία. Πήγε μόνη της. Δεν αγόρασε και πολλά βέβαια, μόλις 1.000 τεμάχια, άρα στήριξη δεν το λες, αλλά θα έπρεπε να είχαν αγοράσει δεκάδες χιλιάδες λίγο νωρίτερα, και θα τα είχαν με μέση τιμή κάτω από 4,40 ευρώ. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως θα συνεχιστούν οι αγορές, εκτός και αν πάει σημαντικά υψηλότερα η τιμή. Στα 5,40 ευρώ και στο +5,06%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Και αυτή η μετοχή στις επάλξεις.

ΒΙΣ: Από τις πλέον κερδισμένες μετοχές αν μετρήσουμε τις αποδόσεις από τις εκλογές και μέχρι σήμερα. Στο +10% σήμερα και στα 0,2420 ευρώ με υψηλό μάλιστα ανεκτέλεστο.

LAVIPHARM: Κατοστάρα! Η στήλη δε χρειάζεται να γράψει κάτι άλλο. Όσα είχε να γράψει, τα είχε γράψει όταν όλοι ήταν απέναντι. Μα όλοι όμως…

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Πάει για διάσπαση και αυτή. Σήμερα έσπασε τα προηγούμενα υψηλά και είδε τιμές που είχε να δει από το 2007. Από τα πλέον αγαπημένα μικρά της στήλης, αφού για χρόνια συσσώρευε αρκετά κάτω από το 1 ευρώ και έδινε κάθε χρόνο μερισματάρες. Τσάμπα την έχουν όσοι αγόρασαν κάμποσα χρόνια.

INTRAKAT: Έχουμε επιβεβαιώσει πλέον αυτό που γράψαμε το πρωί ότι το πακέτο έγινε κατά λάθος. Αντί για ΙΝΤΚΑ ο αντικρυστής έγραψε ΙΝΚΑΤ. Σήμερα πήγε πάνω από τα 2 ευρώ και ο όγκος δείχνει ότι έτρεχε να μαζέψει τα χαρτιά για να καλυφθεί. Πάνω από 850 χιλ. τεμάχια έγιναν σήμερα.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έδωσε μέρισμα πριν λίγες μέρες και σήμερα έκλεισε στα 350 ευρώ. Αν βάλουμε και το μέρισμα είναι νέο ιστορικό υψηλό.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης