Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ η Lavipharm – Κέρδη πάνω από 50% από την αρχή του έτους

tags :
Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ η Lavipharm – Κέρδη πάνω από 50% από την αρχή του έτους
Να σημειωθεί πως μόνο το διαδερμικό έχει αρχίσει να δίνει τζίρο στην εταιρεία, δηλαδή το περιουσιακό στοιχείο που αγόρασε από το βασικό μέτοχο
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και περισσότερα επενδυτικά βλέμματα τραβάει η πορεία της μετοχής της Lavipharm το τελευταίο διάστημα λόγω της εκπληκτικής πορείας που καταγράφει στο ελληνικό ταμπλό.
Σήμερα έσπασε και το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ μπαίνοντας πλέον σε μία κατηγορία που παρακολουθούν περισσότερα και μεγαλύτερα πορτοφόλια.
Προφανώς και η καλή συνολική πορεία της αγοράς έχει παίξει το ρόλο της, αλλά η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Ήταν μία κίνηση που δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων από επενδυτές και όχι μόνο, αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως η λογική ήταν σωστή.
Η μετοχή βγήκε από την επιτήρηση και πλέον διαπραγματεύεται κανονικά, ενώ και «λογιστικά» μπορεί να έχει κέρδος από τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων η εταιρεία.
Να σημειωθεί πως μόνο το διαδερμικό έχει αρχίσει να δίνει τζίρο στην εταιρεία, δηλαδή το περιουσιακό στοιχείο που αγόρασε από το βασικό μέτοχο, ενώ από τα κεφάλαια που έχει αντλήσει δεν έχουν ακόμα γίνει οι επενδύσεις.
Εκτός από τις προοπτικές του διαδερμικού και τι μπορεί επιπλέον να δώσει, αν για παράδειγμα μπει σε άλλες χώρες, υπάρχει και η κάνναβη.
Η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για τζίρο 112 εκατ. ευρώ το 2026.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί και η προσπάθεια που έκανε όλους τους προηγούμενους μήνες η Ambrosia Capital και ο Τάσος Αστυφίδης, η οποία φαίνεται τώρα στο ταμπλό, λόγω της δύναμης των αγοραστών.
Η μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει απόδοση μεγαλύτερη από 50% με τους όγκους να είναι υψηλοί όλο αυτό το διάστημα.
Σήμερα είναι στα 0,60 ευρώ με άνοδο 5,26% και όγκο 337 χιλ. τεμάχια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης