Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει ξανά τις 1.000 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει ξανά τις 1.000 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και γρήγορα ξεπέρασε και πάλι τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Αν παραμείνει καλό το κλίμα στην Ευρώπη (ανοδικά οι βασικοί δείκτες) δεν αποκλείεται να κλείσουμε πάνω από τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Αναμένουμε ωστόσο μεταβλητότητα καθώς είναι σημαντικά τα κέρδη σε πολλές μετοχές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τρομερά τα νούμερα και φυσικά υψηλότερο το μέρισμα από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές. Βλέπαμε στις τελευταίες εκθέσεις αναλυτών εκτίμηση για μέρισμα πάνω από 1 ευρώ και μας είχε προϊδεάσει για μία καλή διανομή, η οποία τελικά είναι 1,20 ευρώ ήτοι πάνω από την εκτίμηση. Στα 8223 εκατ. ευρώ τα EBITDA με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν 740 εκατ. ευρώ. Το επίσης εξαιρετικό είναι πως ο καθαρός δανεισμός παρά τις επενδύσεις και τις αυξημένες ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης μειώθηκε στα 716 εκατ. ευρώ και είναι χαμηλότερος από τα EBITDA! Θα επαναλάβουμε πως αυτός ο όμιλος έβγαλε αποτελέσματα 26 Ιανουαρίου και δεν μπορούν να το κάνουν εταιρείες με λίγα εκατομμύρια τζίρο. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο +6,67% και στα 2,24 ευρώ λόγω των πληροφοριών του ΒΝ για πώληση της Άκτωρ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεχίζει ανοδικά με τον αέρα που της έδωσε η Piraeus Sec. αλλά και γιατί συνολικά είναι το κλίμα για τον κλάδο και το χρηματιστήριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 1,70% ο τραπεζικός δείκτης στο ξεκίνημα και είναι όλες οι συστημικές με καλή άνοδο.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Σχετική αναφορά είχαμε χθες στο κλείσιμο γιατί θεωρήσαμε πως η αγορά δεν είχε διαβάσει το ενημερωτικό. Σήμερα η μετοχή άνοιξε στο +15% και στα 2,69 ευρώ με μικρό όγκο συναλλαγών. Προσεγγίζει πλέον την τιμή εισαγωγής της AustriaCards που είναι στα 13,42 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Είχε έτσι κι αλλιώς πολιτικές διαστάσεις το θέμα των πλειστηριασμών και επηρέασε την πορεία των εν λόγω μετοχών, αφού η Κυβέρνηση λόγω πολιτικού κόστους δεν προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση για να καλύψει το νομοθετικό κενό. Η αντιπολίτευση το έκανε σημαία ότι βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών και η πρώτη κατοικία. Σήμερα στον Άρειο Πάγο γίνεται η συζήτηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κινητοποίηση για να δώσει τη μάχη του. Αναμένουμε την απόφαση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Το αίτημα του Λουκά Σπεντζάρη για οικονομικό έλεγχο έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά μόνο για τη χρήση 2020 και όχι και για το 2021 που είχε ζητήσει. Όπως αναγράφεται στην απόφαση: «Διατάσσει τον έκτακτο έλεγχο της Κλουκίνας-Λάππας με διορισμό ορκωτού ελεγκτή λογιστή για το σύνολο της διαχείρισης που έχει ασκήσει το διοικητικό της συμβούλιο για τη χρήση 1-1-2020 έως 31-12-2020». Μάλιστα διορίζει προς τη διενέργεια του ελέγχου συγκεκριμένο ορκωτό ελεγκτή και ορίζει προθεσμία έξι μηνών για τη διενέργεια του ελέγχου. Η στήλη διαβάζει τα πρακτικά και την απόφαση και θα επανέλθει. Η μετοχή έχει καταγράψει σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα. Διάφορες φήμες κυκλοφορούν. Στεκόμαστε προς το παρόν στα θεμελιώδη, τα οποία δικαιολογούν την άνοδο και αναμένουμε.

IDEAL: Με καλή άνοδο άνοιξε η μετοχή και στα 3,66 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Καλό ξεκίνημα για ΕΚΤΕΡ, Ευρωσύμβουλοι, Lavipharm και Άβαξ μεταξύ άλλων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης