Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η εισηγμένη που το αν θα δώσει μέρισμα εξαρτάται από την απαρτία στη Γενική Συνέλευση

Η εισηγμένη που το αν θα δώσει μέρισμα εξαρτάται από την απαρτία στη Γενική Συνέλευση
Η απαρτία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τη διανομή μερίσματος
Σχετικά Άρθρα

Ανοικτό άφηνε χθες η ατζέντα της επικείμενης γενικής συνέλευσης της Κορδέλλου το ενδεχόμενο να δώσει ή να μη δώσει μέρισμα.
Το σχέδιο αποφάσεων που δημοσιεύτηκε αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται την μη διανομή μερίσματος για την χρήση 2021, λόγω των απρόβλεπτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, πέραν των άλλων, και ως προς την προμήθεια πρώτων υλών, και ως προς τις αυξητικές τάσεις της τιμής των.
Για να περάσει η πρόταση αυτή είναι απαιτούμενη αυξημένη απαρτία ½ του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου και πλειοψηφία 80% του εκπροσωπουμένου στη συνέλευση κεφαλαίου.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης κατά τα ανωτέρω πλειοψηφίας του 80% του παρισταμένου κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται να διανεμηθεί το 10% των κερδών, (απαιτούμενη αυξημένη απαρτία ½ του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου και αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του παρισταμένου εταιρικού κεφαλαίου).
Άλλως και σε περίπτωση μη επίτευξης της πλειοψηφίας που απαιτεί ο Νόμος κατά τα ανωτέρω (2/3 του παρισταμένου Κεφαλαίου), το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται να διανεμηθεί το 35% των κερδών που προβλέπει ο Νόμος σύμφωνα με το άρθρο 161 παρ. 2 εδάφιο α’ του Ν. 4548/2018.
Υπενθυμίζεται πως στην περσινή γενική συνέλευση υπήρχε η ίδια πρόταση από τη διοίκηση αλλά λόγω απαρτίας τελικά έδωσε μέρισμα το 10% των κερδών.
Υπενθυμίζεται επίσης πως η Ελένη Κορδέλλου, μέτοχος με ποσοστό 20,29% σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό χρήσης 2021 είχε θέσει αρκετά θέματα στη γενική συνέλευση.
Ο Κωνσταντίνος Κορδέλλος ελέγχει το 25,97% και ο Αντώνιος Κορδέλλος το 24,51%.
Επομένως γίνεται φανερό πως αν θα δώσει και φέτος μέρισμα η εισηγμένη κρίνεται από το πως θα ψηφίσουν οι μέτοχοι και πόσοι θα παρευρεθούν στη γενική συνέλευση.
Αν περάσει και πάλι η άποψη για διανομή 10%, με δεδομένο ότι η χρήση 2021 είχε καθαρά κέρδη 4,33 εκατ. ευρώ θα πρέπει να δώσει 433 χιλ. ευρώ ή 0,02 ευρώ ανά μετοχή.
Η Γενική Συνέλευση είναι για τις 29 Ιουνίου. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης