Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πώς σκαρφαλώνει στον πίνακα των πιο ανοδικών μετοχών του 2022 η Κορδέλλου

Πώς σκαρφαλώνει στον πίνακα των πιο ανοδικών μετοχών του 2022 η Κορδέλλου
Βασικός λόγος για την άνοδο της μετοχής τα εκτιμώμενα κέρδη του 2021, τα οποία αν δει κανείς το εννεάμηνο θα πρέπει να θεωρήσει ότι η αποτίμηση των 12 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή
Σχετικά Άρθρα

Με δύο δυνατές ανοδικές συνεδριάσεις η μετοχή της Αφοί Κορδέλλου έχει αναρριχηθεί υψηλότερα στον πίνακα των πιο κερδισμένων μετοχών του Χ.Α. για το 2022.
Στη χθεσινή (16/2) συνεδρίαση η μετοχή ενισχύθηκε κατά 7,12%, ενώ στη συνεδρίαση της 15/2 ενισχύθηκε κατά 8,10%.
Έτσι από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο 22,22%, πιάνοντας την επίδοση που έχουν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο από την αρχή του έτους.
Ο όγκος στη μετοχή εκτινάχθηκε χθες στις 315 χιλ. τεμάχια ή στο 1,5% του συνόλου των μετοχών, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις πληροφορίες για βασικό μέτοχο που δεν ασκεί διοίκηση και πουλούσε και το προηγούμενο διάστημα.
Η μετοχή είχε βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 0,60 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 0,5720 ευρώ.
Βασικός λόγος για την άνοδο της μετοχής τα εκτιμώμενα κέρδη του 2021, τα οποία αν δει κανείς το εννεάμηνο θα πρέπει να θεωρήσει ότι η αποτίμηση των 12 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Ο τζίρος στο εννεάμηνο είχε ανέλθει στα 40,4 εκατ. ευρώ από 25,8 εκατ. ευρώ με τα EBITDA στα 7,5 εκατ. ευρώ από 694 χιλ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 6,2 εκατ. ευρώ από 371 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η διοίκηση η ζήτηση και μετά το εννεάμηνο ήταν ισχυρή αλλά παρουσίαζε σημάδια κόπωσης, λόγω των υψηλών τιμών που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση επενδύσεων.
Όμως στο μέλλον λόγω των έργων αναμένεται ανάπτυξη αν γίνει και μία διόρθωση των τιμών.
Το p/e για τη μετοχή αναμένεται να είναι μονοψήφιο και μάλιστα εξαιρετικά χαμηλό.
Επιπλέον τα EBITDA δημιουργούν συνθήκες σημαντικής βελτίωσης άλλων αριθμοδεικτών, που παρακολουθούν τράπεζες και επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης