Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις 950 μονάδες – Πάνω από 4 ευρώ η Εθνική

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις 950 μονάδες – Πάνω από 4 ευρώ η Εθνική
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παραμένει θετικό το κλίμα στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό το σημερινό άνοιγμα είναι ήπια ανοδικό. Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ υποστηρίζουν την κίνηση αναφέρουν οι αναλυτές. Στην εγχώρια αγορά έχουμε και εδώ ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αλλά χρήσης 2021 και όχι πρώτου τριμήνου. Βάσει αυτών θα κινηθούμε και βλέπουμε κάποιες εισηγμένες να έχουν επηρεαστεί από το ενεργειακό κόστος και το κόστος των πρώτων υλών.

Ανοδικό και πάλι το άνοιγμα του ΧΑ με το στόχο τώρα να πηγαίνει στις 950 μονάδες. Αυτές προσεγγίζει στο ξεκίνημα με την Εθνική να είναι πάνω από τα 4 ευρώ μετά από πολλά χρόνια. Ακολουθεί η Alpha Bank αλλά και οι άλλες συστημικές. Αύριο έχουμε αξιολόγηση από S&P και θέλουμε να ακούσουμε ένα καλό νέο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σπάει τα κοντέρ η Εθνική Τράπεζα και μάλλον κάνει τους επενδυτές να τρέχουν στις άλλες συστημικές λόγω υποαπόδοσης. Κλασσική περίπτωση η Alpha Bank, η οποία μήνες τώρα είναι αρκετά πίσω σε απόδοση. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη όσοι έχουν καλή απόδοση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Έχουμε αρκετά αυτές τις ημέρες και βλέπουμε άλλες να επηρεάζονται από το ενεργειακό κόστος και τις τιμές των πρώτων υλών και άλλες εισηγμένες να ωφελούνται. Προσπαθούμε να αξιολογήσουμε όλες τις εισηγμένες.

FLEXOPACK: Μπορεί και να ήταν κάπως υπερβολικές οι πιέσεις που ασκήθηκαν τους προηγούμενους μήνες στη μετοχή. Στην τελική γραμμή κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του 2020 ο όμιλος αλλά η αύξηση των πωλήσεων δεν πέρασε ως αύξηση στα λειτουργικά κέρδη ή τα προ φόρων. Όμως πιέζεται και από την ενέργεια, τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες και παρά τις πιέσεις άντεξε και παίζει με μονοψήφιο p/e και χαμηλό p/bv. Επίσης θα δοθεί μέρισμα 0,136 ευρώ ανά μετοχή. Θεωρούμε εξαιρετική την πορεία της με δεδομένες τις συνθήκες που επικράτησαν. Να μην τρελαθούμε κιόλας. Δέκα εκατομμύρια κέρδη έβγαλε.

SPACE HELLAS: Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,8 εκατ. ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA στα 9,4 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ. Παρατηρούμε μεγάλη αύξηση στα άυλα περιουσιακά στοιχεία λόγω συνένωσης εταιρειών. Με άνοδο 4% ξεκίνησε η μετοχή και η αποτίμηση είναι στα 62,5 εκατ. ευρώ. Εδώ θα πρέπει κάποιος να δει τις αποτιμήσεις των άλλων του κλάδου και να κάνει τις συγκρίσεις.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Οι πωλήσεις το 2021 ανήλθαν στα 30,2 εκατ. ευρώ από 17,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,8 εκατ. ευρώ από 307 χιλ. ευρώ. Τα EBITDA στα 3,5 εκατ. ευρώ από 542 χιλ. ευρώ. Η στήλη σε αυτές τις εταιρείες κοιτάζει τις ταμειακές ροές, καθώς η άνοδος των τιμών φέρνει κέρδη, αλλά και μεγαλύτερη ανάγκη για κεφάλαιο κίνησης. Εδώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 3,5 εκατ. ευρώ, παραπάνω δηλαδή από τα κεφάλαια που άντλησε μέσα στη χρήση η εταιρεία. Δεν θα δοθεί μέρισμα.

PERFORMANCE: Πωλήσεις 38 εκατ. ευρώ από 31,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,4 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Από τις λίγες μετοχές που υποχωρούν στο ξεκίνημα χωρίς βέβαια να βλέπουμε και μεγάλο όγκο. Έχει κόψει μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή και υποχωρεί γι΄αυτό το λόγο. Έχει κάνει και δυνατή κίνηση τις προηγούμενες εβδομάδες. Στα 7,50 ευρώ και στο -2,6%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Πιέστηκε η κερδοφορία και η μετοχή υποχωρεί 2,13% στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης