Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τραπεζικό πάρτι «πάτησε» στις 940 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τραπεζικό πάρτι «πάτησε» στις 940 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι συνεδρίαση και η σημερινή! Μεγάλη Τετάρτη και να έχεις τέτοια πορεία. Νέα ανοδική κίνηση με τη μετοχή της Μυτιληναίος να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αλλά και τις τράπεζες να στηρίζουν την κίνηση προς τις 940 μονάδες. Ο τζίρος στα ύψη λόγω και του πακέτου στη Μυτιληναίος και όχι μόνο. Ακολούθησαν περισσότερες μετοχές σήμερα αλλά και πάλι τα μικρομεσαία δεν δείχνουν πως μπορούν να «παίξουν» παράλληλα με τα βαριά.

Ο Γενικός Δείκτης με καθαρό τζίρο 100 εκατ. ευρώ που για Μεγάλη Τετάρτη είναι τεράστιος έκλεισε με άνοδο 1,54% και στις 940,69 μονάδες. Πάρτι στις τράπεζες με το δείκτη να γράφει +4,90%. Υστέρησε η Jumbo με κλείσιμο μάλιστα στο χαμηλό ημέρας. Η αυριανή είναι η τελευταία συνεδρίαση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά τη Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε την αξιολόγηση του S&P.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πούλησε 4,5 εκατ. ίδιες μετοχές στα 17 ευρώ τις οποίες έχει αγοράσει με μέσο όρο 11 ευρώ, άρα θα έχει στο δεύτερο τρίμηνο έκτακτα κέρδη. Δεν αποκλείεται λένε οι πηγές μας αυτό το έκτακτο κέρδος να πάει στους μετόχους. Και νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή. Πάντως, στην αγορά υπάρχει η προσδοκία πως θα μπει στον MSCI. Στα 17,91 ευρώ και στο +1,76%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική σήμερα η Alpha Bank (+7,12%), η οποία τόσο καιρό βλέπει την Εθνική να σέρνει το χορό της ανόδου και αυτή να μην μπορεί να προσεγγίσει τα προηγούμενα υψηλά της. Σήμερα έκανε μία δυνατή κίνηση, αλλά και πάλι θέλει δρόμο. Εξαιρετική πορεία βέβαια και από την Πειραιώς (+8,21%) η οποία στο τέλος προσπέρασε την ΑΛΦΑ κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας. Η Εθνική πλησίασε τα 4 ευρώ. Καλή κίνηση και από τη Eurobank. Ο δείκτης στις 677,47 μονάδες με άνοδο 4,90%.

COCA COLA: Δυνατή και η δική της κίνηση και βοήθησε στη σημερινή πορεία της αγοράς. Έχουμε ξαναγράψει πως η αγορά θα ήταν κοντά στις 1.000 μονάδες μπορεί και πιο πάνω και φυσικά σε νέα υψηλά, αν η συγκεκριμένη δεν είχε υποχωρήσει τόσο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Στα 19,70 ευρώ και στο +4,01%.

JUMBO: Αν και δεν είδαμε κανένα τρομερό όγκο, η μετοχή έχασε σημαντικό έδαφος και δεν κινήθηκε προς τα 16 ευρώ αλλά προς τα 15 ευρώ. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 15 ευρώ με απώλειες 4,46% ενώ το υψηλό ήταν στα 15,74 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Δεν έλειψε από το πάρτι.

MODA BAGNO: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα και κυρίως οι ταμειακές ροές καθώς ήταν ισχυρές και μείωσαν τον καθαρό δανεισμό.

PERFORMANCE: Για να δούμε τι θα βγάλει για το σύνολο της χρήσης. Καλή κίνηση σήμερα.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Χθες ανακοίνωσε ένα πολύ καλό έργο συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατ. ευρώ και διάρκειας 3 ετών. Ανέλαβε την προμήθεια των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στην Κένυα. Θεωρούμε πως αυτή η εξέλιξη βοήθησε τη μετοχή αλλά είδαμε και κάποιες δυνατές εντολές πώλησης. Πήγε μέχρι τα 1,90 ευρώ και σταδιακά οι πωλητές κατέβηκαν στα 1,83 ευρώ με αρκετά κομμάτια και εκεί έκλεισε με άνοδο 7,65% και συνολικό όγκο 34 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Αξιοπρόσεκτη η πτώση της μετοχής. Στα 1,3750 ευρώ και στο -2,83% με υψηλό όγκο 109 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης