Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η εγχώρια επενδυτική ψυχολογία είναι αρκετά καλύτερη από των αγορών του εξωτερικού. Η δική μας αγορά υπεραποδίδει και εκπλήσσει ευχάριστα. Μπορεί να μην ακολουθούν όλες οι μετοχές αλλά κάποια στιγμή, λογικά, θα δούμε και διάχυση. Προσδοκίες για deals, αναδιάρθρωση MSCI, επενδυτική βαθμίδα, ανάπτυξη το 2022 κ.α. δημιουργούν ένα καλό κλίμα.

Σήμερα, οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο και αυτό μας επηρεάζει και μας δίνει πάτημα για να κινηθούμε υψηλότερα και πάνω από τις 930 μονάδες. Με το άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης έπιασε τις 930 μονάδες και βάζει πλώρη για τον επόμενο στόχο, τις 940 μονάδες. Δεν αποκλείουμε να δούμε και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών καθώς και αρκετές αργίες έρχονται, Πάσχα έχουμε και υπεραξίες υπάρχουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό το άνοιγμα με τη Eurobank να κινείται καλύτερα από τις άλλες στο ξεκίνημα και να ακολουθεί η Alpha Bank. Ακολουθούν και οι άλλες συστημικές με την ΕΤΕ να κινείται ήπια ανοδικά, ίσως και λόγω της πρόσφατης σημαντικής ανόδου.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Παίρνει μία καλύτερη απόσταση από τα 10 ευρώ και λόγω ΤΕΝΕΡΓ κινείται υψηλότερα. Η Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται 2% στα πρώτα λεπτά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά και ενισχύεται άνω του 1%. Ο όγκος δυνατός και σήμερα και βλέπουμε δυνατό μάζεμα στα πρώτα λεπτά.

ΑΔΜΗΕ: Από την τηλεδιάσκεψη το σημαντικό που βγήκε είναι πως αναμένεται η απόφαση από τη ΡΑΕ για το ύψος του WACC την περίοδο 2022-25. Μάλλον μέσα στον Μάιο θα βγει η απόφαση και έχει ήδη καθυστερήσει. Ο ΑΔΜΗΕ προτείνει WACC 7,52% για τα τέσσερα χρόνια από 6,7% που ήταν την περίοδο 2018-21. Το επενδυτικό πρόγραμμα θα είναι της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2022-25. Η διοίκηση είπε πως θα διατηρήσει την μερισματική της πολιτική και θα ξεκινήσει και νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

ENTERSOFT: Την ώρα που περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης 2021 εδώ μας ανακοίνωσε πρώτο τρίμηνο 2022 και μπράβο στην εταιρεία. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,36 εκατ. ευρώ από 2,04 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 16%.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Εκπληκτικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές στη χρήση 2021 και πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα είναι υψηλότερα από το δανεισμό ακόμα και αν προσθέσουμε και τις μισθώσεις (η στήλη μετράει τις μισθώσεις στον συνολικό δανεισμό). Λόγω των καλών αποτελεσμάτων κινείται και σήμερα ανοδικά αλλά με ελάχιστο όγκο.

UNIBIOS: Αρκετά καλά πήγε το τελευταίο τρίμηνο με αποτέλεσμα να πιάσει τζίρο 8,47 εκατ. ευρώ από 7,3 εκατ. ευρώ ενώ η τελική γραμμή εμφάνισε καθαρά κέρδη 334 χιλ. ευρώ από ζημία 91 χιλ. ευρώ. Υπάρχουν κέρδη από την αποτίμηση των ακινήτων αλλά όχι στα αναφερόμενα καθαρά κέρδη. Στα 12,8 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια από 11,8 εκατ. ευρώ το 2020.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ανοδικό το άνοιγμα μετά από δύο μέρες αξιόλογης πτώσης λόγω αποτελεσμάτων που προφανώς δεν ικανοποίησαν έστω και αν δίνουν τρομερά χαμηλό p/e. Το τέταρτο τρίμηνο δεν πήγε καλά και προφανώς προεξοφλείται και ένα χαμηλό πρώτο τρίμηνο του 2022. Στα 5,27 ευρώ με απόσταση αγοραστή από τον πωλητή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους και αν και υπάρχουν πολλές μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πενιχρό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης