Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μάτια για λίγες μετοχές είχαν οι αγοραστές – Με δυνατό τζίρο η άνοδος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μάτια για λίγες μετοχές είχαν οι αγοραστές – Με δυνατό τζίρο η άνοδος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετές θετικές εκπλήξεις είχαμε σήμερα, αλλά είχαμε και την πορεία κάποιων μετοχών που μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Χωρίς να θέλουμε να παραπονεθούμε, αφού η συνεδρίαση ήταν εξαιρετική, θα πούμε πως δεν μπορεί να ανακοινώνονται τέτοια αποτελέσματα από κάποιες εισηγμένες και η μετοχή να κινείται έως και αδιάφορα. Εντυπωσιακή πάντως ήταν η σημερινή πορεία της αγοράς, καθώς παρά τις απώλειες στις αγορές της Ευρώπης, εμείς κινηθήκαμε ανοδικά και μάλιστα ενδοσυνεδριακά κοιτάξαμε και πάλι τις 930 μονάδες.

Όμως δεν ακολουθούσαν οι… πολλοί. Οι περισσότεροι τίτλοι κατέγραψαν απώλειες. Από την άλλη είχαμε εντυπωσιακό τζίρο για Μ.Τρίτη. Πάμε υψηλότερα και πάλι με λίγες μετοχές. Εντυπωσιακή η Τέρνα Ενεργειακή, η Μυτιληναίος, η Εθνική Τράπεζα και προς το τέλος προστέθηκε και η Jumbo. Για την Τέρνα Ενεργειακή, ο λόγος της ανόδου είναι γνωστός πλέον και γράψαμε πως σύμφωνα με αναλυτές δεν διαψεύστηκε από τη διοίκηση το ενδεχόμενο εξαγοράς. Ακολούθησε σήμερα και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Για την Μυτιληναίος και την Εθνική, έχουν και πάλι καλλιεργηθεί προσδοκίες για είσοδο στον MSCI. Είχαμε θέμα σχετικά πρόσφατα. Η Jumbo ακολούθησε γιατί παίζει και αυτή το σενάριο να μην αφαιρεθεί από τον ΜSCI. Θα πούμε επίσης πως οι αναλυτές περιμένουν και την αξιολόγηση της S&P στις 22 Απριλίου.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Να βγαίνουν τώρα αποτελέσματα που να δείχνουν, γεμάτα ταμεία, χαμηλούς πολλαπλασιαστές κερδών, p/bv κάτω από τη μονάδα και οι επενδυτές να μην αγοράζουν τις μετοχές και να μας έρχονται στα αφτιά μας σενάρια για το τι θα κάνει σε 3 χρόνια ο τάδε επιχειρηματίας, αφού του διαγράψουν δάνεια, για τις προοπτικές της άλλης μετοχής που μπήκε το λόμπι και άλλα τέτοια κουφά. Βρε κοιτάτε θεμελιώδη και αφήστε τα ΘΑ. Τι να πούμε!

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και μάλιστα «ξεσάλωσε» σήμερα. Στο +5,90% και στα 17,60 ευρώ με τεράστιο τζίρο 28 εκατ. τεμάχια από τα συνολικά 103 εκατ. ευρώ που έκανε η αγορά. Οι δικές μας πληροφορίες ανέφεραν μειωμένες πιθανότητες για είσοδο στον MSCI. Το όνομα έχει παίξει πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς επιτυχία. Μακάρι να μπει αυτή τη φορά. Διαγραμματικά εξακολουθούμε να κοιτάζουμε τη μετοχή, όπως κάνουμε εδώ και μήνες, αφού από τα θεμελιώδη είμαστε ήσυχοι (ισχυρά είναι βλέπετε) και το σπάσιμο της τριπλής κορυφής φέρνει τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

Εδώ ισχύει και αυτό που λένε ότι η υπομονή ανταμείβεται. Καθόταν καιρό πέριξ και λίγο κάτω από τα 16 ευρώ, αλλά ξέσπασε. Οι μακροπρόθεσμοι βέβαια απολαμβάνουν μεγάλη απόδοση, αφού τέλη του 2020 ήταν κάτω από 12 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εδώ οι πιθανότητες για είσοδο είναι μάλλον περισσότερες γι΄ αυτό και πάει σε νέα πολυετή υψηλά. Πρέπει να γυρίσουμε σε εποχές 2015 για να βρούμε αυτές τις τιμές. Τότε βέβαια, έγραφε το ένα limit down μετά το άλλο και πήγαινε σε νέα ανακεφαλαιοποίηση. Μη θυμηθούμε τους λόγους… Στα 3,85 ευρώ και στο +4,17%. Υψηλό ημέρας το κλείσιμο.

ΑΔΜΗΕ: Δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα και το μειωμένο μέρισμα και δέχθηκε από νωρίς πιέσεις. Βέβαια εδώ που είναι η αποτίμηση δεν νομίζουμε πως ενσωματώνει τις προοπτικές που έχει με βάση το επενδυτικό πρόγραμμα. Περιμένει το Μάιο τη ΡΑΕ να αποφασίσει για το έσοδο. Υπάρχει μία καθυστέρηση πάντως από το ρυθμιστεί καθώς μέχρι να τα ανακοινώσει θα έχουν περάσει πέντε μήνες από το 2022 και το έσοδα θα αφορά στην περίοδο 2022-25. Στα 2,2950 ευρώ και στο -1,92% με όγκο 239 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Αν θεωρήσουμε πως η αγορά ανέβαινε σήμερα λόγω προσδοκιών για MSCI, μάλλον οι αγοραστές προεξοφλούν ότι θα παραμείνει και δε θα αφαιρεθεί. Στα 15,70 ευρώ και στο +5,23%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έγραψε και νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά σήμερα στα 18,48 ευρώ αλλά έκλεισε στα 17,95 ευρώ και στο +5,46%.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πραγματικά εντυπωσιακά τα αποτελέσματα. Ισχυρός ο ισολογισμός και νομίζουμε σαν retailer και αν τον συγκρίνουμε με άλλους που δεν έχουν βέβαια ίδιο αντικείμενο είναι η μέρα με τη νύχτα. Θα περιμέναμε σήμερα ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στη μετοχή από το +4,53% που είδαμε.

ΕΥΑΘ: Με τέτοιο ταμείο και τέτοια κέρδη και η μετοχή κινείται αδιάφορα. Στα 4,44 ευρώ καις το +0,45%.

ΕΛΤΟΝ: Τρομερά τα αποτελέσματα. Θα περιμέναμε σήμερα η μετοχή να είχε άνοδο ακόμα και πάνω από 10% με 15%, αλλά τελικά είδαμε άνοδο 4,60% και τιμή 1,82 ευρώ που δίνει αποτίμηση 48,6 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εδώ φαίνεται πως οι επενδυτές μάλλον υπερβάλουν. Να θυμίσουμε πως έβγαλε κέρδη στη χρήση ο όμιλος και εντάξει δεν πήγε καλά το τέταρτο τρίμηνο. Αλλά όχι και έτσι!! Τι θα κάνατε αν έβγαζε ζημιές δηλαδή; Με μεγάλο όγκο και πάλι η πτώση. Στα 5,19 ευρώ και στο -5,64% με όγκο 131 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Περίεργες οι κινήσεις στη μετοχή. Μπορεί για πολλές συνεδριάσεις να μην κάνει κίνηση και μετά σε μία συνεδρίαση να πάει limit up να κλειδώσει, να κάνει πακέτο και μετά να εξαφανιστούν πάλι οι αγοραστές. Σήμερα τα είχε όλα. Έκανε πακέτο στα 17 ευρώ 10 χιλ. τεμάχια και πήγε στα 18 ευρώ και κλείδωσε. Έδωσαν και εκεί τα κομμάτια και μετά ο πρώτος αγοραστής ήταν στα 16,40 ευρώ.

AS COMPANY: Θα περιμέναμε και εδώ μεγαλύτερη άνοδο αλλά και το +5,02% καλό είναι. Στα 2,30 ευρώ η μετοχή με την αποτίμηση στα 30,2 εκατ. ευρώ, που παραμένει χαμηλή κατά την ταπεινή μας άποψη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης