Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πακέτο για το 3,1% του Μυτιληναίος στα 17 ευρώ ανά μετοχή - Πουλήθηκαν ίδιες μετοχές

Πακέτο για το 3,1% του Μυτιληναίος στα 17 ευρώ ανά μετοχή - Πουλήθηκαν ίδιες μετοχές
Το πακέτο είχε αξία 76,5 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των μετοχών.
Σχετικά Άρθρα

(Update) Πακέτο 4,5 εκατ. μετοχών πέρασε λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης στη μετοχή του Μυτιληναίος στα 17 ευρώ ανά μετοχή με τη μετοχή εκείνη την ώρα να βρίσκεται στα 17,77 ευρώ.
Το πακέτο είχε αξία 76,5 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των μετοχών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε πώληση μέρους των ιδίων μετοχών που κατείχε η εταιρεία και πως αγοραστής είναι μεγάλο fund του εξωτερικού. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση. 
Η μετοχή έχει κάνει σημαντική κίνηση το τελευταίο διάστημα και έχει σπάσει την τριπλή κορυφή ξεπερνώντας τα 17 ευρώ με άνεση.
Οι αναλυτές έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας και αρκετοί δίνουν τιμή στόχο πάνω από τα 20 ευρώ.
Η μετοχή βρέθηκε χθες στο επίκεντρο και κατέγραψε σημαντική άνοδο λόγω των προσδοκιών για είσοδο στον MSCI, κάτι που έχει ακουστεί και στις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις δεικτών χωρίς τελικά να συμπεριληφθεί η μετοχή στους δείκτες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η MYTILINEOS ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή ζήτηση που έχει εκδηλωθεί από ξένους θεσμικούς επενδυτές για τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με δεδομένες τις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές της, ως συνέπεια των σημαντικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, προχώρησε σήμερα στην πώληση 4,5 εκατ. ιδίων μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,1493% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, σε τιμή €17,00 ανά μετοχή και συνολική αξία 76.500.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι ως άνω μετοχές είχαν αποκτηθεί με μέση τιμή κτήσης 11,00 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά τα ανωτέρω, η MYTILINEOS κατέχει συνολικά 4.193.231 ίδιες μετοχές, ποσοστό 2,9346% του συνόλου των μετοχών της. 
Αναφορικά με τις αποκτήσεις ιδίων μετοχών ισχύουν οι από 27.03.2020 και 03.2022 αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την  απόκτηση μετοχών έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι συνολικά μέχρι 289.116 μετοχές, με ανώτερη τιμή τα €25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης