Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2021 της Flexopack

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2021 της Flexopack
Μέρισμα 0,136 ευρώ ανά μετοχή προτείνει το διοικητικό συμβούλιο.
Σχετικά Άρθρα

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων προηγούμενων τριμήνων της Flexopack είχαν ανησυχήσει την επενδυτική κοινότητα και είχαν φέρει πιέσεις στη μετοχή.
Αυτές οι πιέσεις ίσως και να ήταν υπερβολικές καθώς είχαν οδηγήσει την τιμή της μετοχής κατά 1/3 χαμηλότερα.
Με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων, το ερώτημα είναι αν αυτή η πίεση ήταν όντως υπερβολική ή όχι.
Τα αποτελέσματα χρήσης είναι αρκετά καλύτερα από αυτά του εννεαμήνου σε μία πρώτη ανάγνωση, αλλά φυσικά και έχουν επηρεαστεί από τον υψηλό πληθωρισμό.
Ο τζίρος το 2021 ανήλθε στα 113,1 εκατ. ευρώ από 96,9 εκατ. ευρώ με το μικτό κέρδος να ανέρχεται στα 28,3 εκατ. ευρώ από 26,8 εκατ. ευρώ.
Το λειτουργικό κέρδος ωστόσο είναι μειωμένο στα 12,5 εκατ. ευρώ από 14,7 εκατ. ευρώ, αλλά οι μειωμένες ζημίες από συναλλαγματικές διαφορές έναντι του 2020 περιόρισαν την πτώση των κερδών προ φόρων στα 12,8 εκατ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 10,4 εκατ. ευρώ από 10,38 εκατ. ευρώ, σχεδόν στα ίδια επίπεδα.
Τα EBITDA μειώθηκαν στα 18,5 εκατ. ευρώ από 20,7 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 93,7 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός κατά 2,1 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση των 73,2 εκατ. ευρώ δίνει μονοψήφιο p/e αλλά και p/bv κάτω από τη μονάδα.
Μέρισμα 0,136 ευρώ ανά μετοχή προτείνει το διοικητικό συμβούλιο.
Με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη η διαταραχή στις αλυσίδες μεταφορών και εφοδιασμού καθώς και η ενεργειακή κρίση, χωρίς να είναι ορατό το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσής τους, η Διοίκηση του Ομίλου τηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις στις προοπτικές του Ομίλου και της Εταιρείας, και δε δύναται να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά οι συνολικές επιδόσεις, η χρηματοοικονομική θέση και η πορεία τόσο της Εταιρείας όσο και του Ομίλου κατά την διάρκεια της τρέχουσας χρήσεως 2022, σημειώνεται στον ισολογισμό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης