Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική κίνηση με στηρίξεις από μη τραπεζικά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική κίνηση με στηρίξεις από μη τραπεζικά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μόλις έκλεισε ο Γενικός Δείκτης γύρισαν χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και οι αγορές των ΗΠΑ. Ήπια βέβαια, αλλά η μεταβλητότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Εμείς είχαμε μεταβλητότητα αλλά σε ένα στενό εύρος διακύμανσης. Καλές οι συναλλαγές θα λέγαμε δεδομένων των συνθηκών. Τρίτη μέρα πτώσης για Coca Cola και εντυπωσιακή κίνηση από ΕΛΠΕ και MOH. Δυνατές και πάλι οι τράπεζες.

COCA COLA: Σε χαμηλά 11 μηνών σήμερα η μετοχή και μία ακόμα πτωτική συνεδρίαση. Η διοίκηση κάπως καθησύχασε χθες τους αναλυτές, λέγοντας πως έχει ξαναπεράσει τέτοιες κρίσεις και μάλιστα με επιτυχία και πως ετοιμάζει διάφορα σενάρια αντιμετώπισης. Κάποιοι αναλυτές έγραφαν σήμερα πως τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων και τόκων για φέτος ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθούν ήπια χαμηλότερα. Στο -2,20% σήμερα και στο -8,5% στο τριήμερο.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Άκρως επιτυχημένο το πρωινό σχόλιο της Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ, που μεταδώσαμε στο θέμα μας στο άνοιγμα της αγοράς και ανέφερε πως από τις υψηλές τιμές και το Ουκρανικό κερδίζουν ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΔΕΗ και Μυτιληναίος. Σήμερα οι εταιρείες διύλισης έδειξαν πως είχαν μεγάλους αγοραστές.

Αρκετές φορές έχουμε βέβαια σημειώσει πως οι μετοχές έχουν μεγάλη υστέρηση και πως βρίσκονται μακριά από τα προ πανδημίας επίπεδα. Για τη στήλη αυτή η πορεία δεν ήταν δικαιολογημένη, αλλά κάποιοι αναλυτές το επέδιδαν στο σχέδιο ενεργειακής μετάβασης των εταιρειών που θα το ήθελαν πιο τολμηρό και πιο γρήγορο. Αύριο τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και περιμένουμε το μέρισμα. Στο +4,03% και σε υψηλά 24 μηνών τα ΕΛΠΕ με τιμή 6,97 ευρώ και όγκο 255 χιλ. τεμάχια. Στα 14,70 ευρώ η Motor Oil με άνοδο 3,52% και όγκο 168 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Εντυπωσιάζει αυτή η μετοχή, αφού πλέον έπιασε και τα 18 ευρώ. Αύριο πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα, με το βλέμμα στο μέρισμα και στο συνολικό πρόγραμμα ανταμοιβής που θα ανακοινώσει για τον τρέχον έτος και τα επόμενα. Στα 18,18 ευρώ και στο +2,13% που ήταν και υψηλό ημέρας και είχε να το δει από τον Ιούνιο του 2008.
ΟΤΕ_2.jpg
JUMBO: Εδώ, η Πειραιώς είχε επίσης ένα σχόλιο, όχι σήμερα αλλά χθες, που έλεγε πως παρά τη μείωση των πωλήσεων παίζει με ελκυστικούς δείκτες η μετοχή και την αγοράζει. Η στήλη συμφωνεί απόλυτα. Άλλωστε ο Ιανουάριος είναι μήνας που δίνει λίγο τζίρο στον ετήσιο. Στα 13,69 ευρώ και στο +2,55%.

SARANTIS: Έχει πάρει μία κλίση που δεν είναι και τόσο ωραία το διάγραμμα της μετοχής. Σήμερα έγραψε χαμηλό περίπου 21 μηνών. Με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα στον FTSE 25 και στο -3,70%.
Σαράντης_1.jpg
INTRAKAT: Ξεχώρισε με άνοδο 7,14% και κλείσιμο στα 2,25 ευρώ.

CENERGY: Και νέα ιστορικά υψηλά και τιμή πάνω από τα 4 ευρώ.

ENTERSOFT: Με όγκο 24 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 2,31% και έκλεισε στα 5,08 ευρώ. Η αποτίμηση στα 152 εκατ. ευρώ. Νέες εξαγορές ετοιμάζει η εταιρεία που θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Q&R: Τρία πακέτα έγιναν και συνολικά αντιστοιχούσαν στο 1% του συνόλου των μετοχών. Με σημαντικό discount οι συναλλαγές, αφού τα πακέτα έγιναν στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή και η μετοχή έπαιζε εκεί την ώρα πάνω από τα 0,41 ευρώ. Έκλεισε στα 0,4460 ευρώ και στο +12,34%.

FLEXOPACK: Με μικρό όγκο στα 6,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης