Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ετοιμάζει εξαγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία η Entersoft

tags :
Ετοιμάζει εξαγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία η Entersoft
Έχει ένα από τα υψηλότερα περιθώρια στον κλάδο και στόχος είναι να το διατηρήσει αλλά όχι να το αυξήσει, αφού είναι ήδη εξαιρετικά υψηλό
Σχετικά Άρθρα
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό είχε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της Entersoft με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021.
Η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε την πρόθεση να αναπτυχθεί περαιτέρω και μέσω εξαγορών με το βλέμμα της να στρέφεται στην αγορά της Ρουμανίας.
Επενδυτές και αναλυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στο υψηλό περιθώριο EBITDA της εταιρείας.
Να σημειωθεί πως η Entersoft δημιούργησε το 50% του τζίρου το 2021 από οργανική ανάπτυξη και το 50% από εξαγορές ενώ στη χρήση κατάφερε να βελτιώσει το περιθώριο EBITDA στο 37% από 35%.
Όπως ανέφερε η διοίκηση έχει ένα από τα υψηλότερα περιθώρια στον κλάδο και στόχος είναι να το διατηρήσει αλλά όχι να το αυξήσει, αφού είναι ήδη εξαιρετικά υψηλό.
Η διοίκηση θεωρεί πως έχει υψηλή ρευστότητα για να δώσει μέρισμα στους μετόχους της (0,09 ευρώ ανά μετοχή) αλλά και να χρηματοδοτήσει εξαγορές μικρού και μεσαίου μεγέθους.
«Έχουμε και την πεποίθηση ότι αν χρειαστεί θα βρούμε τα κεφάλαια για μεγάλη εξαγορά», είπε ο οικονομικός διευθυντής Γρηγόρης Τσούρτος.
Παρά την ισχυρή οργανική ανάπτυξη οι ανάγκες σε απασχολούμενο κεφάλαιο είναι σταθερές.
Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων είναι επαναλαμβανόμενο και μάλιστα ένα σημαντικό μέρος αυτού δεν απαιτεί επιπλέον έξοδα (πχ προσωπικό, εγκαταστάσεις κτλ).
Η διοίκηση τόνισε πως εντοπίζει ισχυρές προοπτικές στη Ρουμανία και μειώνει την παρουσία της στα ΗΑΕ.
Με μία-δυο εξαγορές στη Ρουμανία και λόγω του κατακερματισμού της αγοράς εκεί θα μπορέσει να γίνει ένας σημαντικός παίκτης.
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα υπάρχουν νέα, ενώ και από τη Βουλγαρία θα υπάρξουν ειδήσεις όπου αναμένεται να ισχυροποιήσει και την εκεί παρουσία της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης