Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά, ψάχνει νέους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά, ψάχνει νέους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα δείγματα διάχυσης που παρατηρήθηκαν χθες, μάλλον προς το κλείσιμο της συνεδρίασης, ίσως να έχουν συνέχεια σήμερα. Αυτή η διάχυση θα μπορούσε να μας οδηγήσει προς τα πρόσφατα υψηλά έτους σημειώνουν αναλυτές. Δεν αποκλείουν όμως και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Υπάρχουν αρκετά βαριά χαρτιά που έχουν μείνει πίσω, χωρίς να μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτή την υστέρηση. Αρκετές οι αναφορές της στήλης το τελευταίο διάστημα.

Από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Ουσιαστικά περιμένουμε στις 9/2 την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και μετά τα αποτελέσματα χρήσης 2021, αν και έχουμε ακόμα καιρό μέχρι να αρχίσουν να δημοσιεύονται μαζικά. Εκεί όμως θα στρέψουμε το βλέμμα μας για να βρούμε τις φθηνές, αυτές που δεν επηρεάζονται τόσο από τις αυξημένες τιμές και αυτές που θα δώσουν υψηλά μερίσματα. Ίσως κάνουμε και τότε κάποιες αλλαγές στις επιλογές της στήλης, οι οποίες θυμίζουμε πως είναι οι περσινές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με νέα άνοδο, πιο ήπια βέβαια μετά την καλή κίνηση που έχουν κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ήπια ανοδικά και το άνοιγμα του Χ.Α. με χαμηλό τζίρο. ΔΕΗ και Πειραιώς ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά αλλά και Viohalco.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με την πρόσφατη άνοδο της Alpha Bank, η στήλη είναι ικανοποιημένη από την απόδοση, αν και βλέπουμε πως διαγραμματικά συνεχίζει να υστερεί έναντι της Εθνικής. Και από την Εθνική είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση και το γράφουμε αυτό γιατί επιλέγοντας βαριά χαρτιά δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι. Επειδή όμως είχαν μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλα, θέλαμε κάποια παραπάνω «αμοιβή». Το που παίρνει ο κάθε επενδυτής τα κέρδη του είναι δικό του θέμα.

Στο πρωινό της σχόλιο η Depolas ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει: Από το χαμηλό της 20ης Δεκεμβρίου 2021 ο ΔΤΡ καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη 28%, ενώ έχει υπεραποδώσει του Ευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη EuroStoxx Banks κατά 11,5% κλείνοντας την ψαλίδα των αποτιμήσεων περίπου στο 25% σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας με τον εν λόγω δείκτη. Ο τραπεζικός δείκτης άνοιξε με νέα άνοδο και πάνω από τις 690 μονάδες. Με ήπια άνοδο και οι 4 συστημικές.

AEGEAN: Θα σπάσει την πολύμηνη συσσώρευση και θα σπεύσει να προεξοφλήσει μία δυνατή τουριστική χρονιά; Με μικρό όγκο και ήπια άνοδο στα πρώτα λεπτά.

ΔΕΗ: Ξεχωρίζει και λόγω όγκου στο άνοιγμα. Στα 8,8150 ευρώ με άνοδο 1,50% και όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Λες και έχουν μίσος με τη μετοχή. Πέταξαν λιγότερα από 100 τεμάχια στο άνοιγμα και την άνοιξαν στα 17,16 ευρώ. Βγήκαν πιο ψηλά οι αγοραστές αλλά και πάλι χωρίς να κάνουν μεγάλη διαφορά.

VIOHALCO: Διαβάστε και σχετικό σημερινό θέμα του καλού συναδέλφου Δημήτρη Παφίλα στις επιχειρήσεις.

LAMDA: Βγήκαν κάποιες καλές αγορές και γρήγορα πήγε πάνω από τα 7,10 ευρώ η μετοχή.

ΕΛΤΟΝ: Αγορά 13.660 μετοχών από τον πρόεδρο της εισηγμένης στις 31/1. Σε εκείνη τη συνεδρίαση η μετοχή είχε συνολικό όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Λογικά θα πρέπει να κάνει μία προσπάθεια να φύγει πάνω από τα 2,30 ευρώ για να φανεί αν όντως έχει τελειώσει ο πωλητής. Δε βλέπουμε και ιδιαίτερες στημένες πωλήσεις χαμηλότερα. Στα 2,24 ευρώ με την αποτίμηση λίγο κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης