Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν συνέχιση της ανοδικής κίνησης, με το ΧΑ να αναμένεται να ακολουθήσει την τάση
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικά δείχνουν πως θέλουν να συνεχίσουν οι αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με την εικόνα των παραγώγων και οι αναλυτές σημειώνουν πως το ΧΑ μπορεί να ακολουθήσει.
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν λόγω των σημαντικών πρόσφατων κερδών, ενώ και το σενάριο της συσσώρευσης πέριξ των 950 μονάδων δείχνει να προκρίνεται από τους αναλυτές.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε το Ελληνικό Χρηματιστήριο να ανοίξει υψηλότερα ακολουθώντας τις αγορές της Ευρώπης καθώς κάποιες ανησυχίες αναφορικά με την νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ φαίνεται πως υποχωρούν αν και πιστεύουμε πως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η επαναπροσέγγιση των υψηλών του Ιανουαρίου είναι το πιθανότερο σενάριο για σήμερα με τη μετακύλιση του ενδιαφέροντος και σε μη τραπεζικές μετοχές να οδηγήσει την αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 883 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 960 μονάδες.
Η Eurostat θα ανακοινώσει σήμερα τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη (εκτ: 4.4%) για τον Ιανουάριο, ενώ η ΕΚΤ συνεδριάζει αύριο.

Depolas
Σε ένα τουλάχιστον σταθεροποιητικό διεθνές περιβάλλον ο ΓΔΧΑ θα μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω ανοδικά προσεγγίζοντας την περιοχή των 970 μονάδων οριακά πάνω και από το εκτιμώμενο εύρος τιμών της περιόδου.
Πάραυτα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά οι αυξημένες διακυμάνσεις απαιτούν προσοχή, καθώς καθιστούν δύσκολες τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι από το χαμηλό της 20ης Δεκεμβρίου 2021 ο ΔΤΡ καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη 28%, ενώ έχει υπεραποδώσει του Ευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη EuroStoxx Banks κατά 11,5% κλείνοντας την ψαλίδα των αποτιμήσεων περίπου στο 25% σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας με τον εν λόγω δείκτη.
Για σήμερα, αναμένουμε τον ΔΤΚ Ιανουαρίου (αρχική μέτρηση) της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης