Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεσιτάλ και πάλι από τις τράπεζες – Σε υψηλά 7 ετών ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεσιτάλ και πάλι από τις τράπεζες – Σε υψηλά 7 ετών ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οριακά χαμηλότερα από τα υψηλά επτά ετών έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο αν και σε κλείσιμο είναι σε νέο υψηλό 7 ετών. Μικρή σημασία έχουν τα στοιχεία αυτά. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν μια συσσώρευση στην Ευρώπη και μία διάθεση για ακόμα πιο ψηλά από τη δική μας αγορά. Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών απορροφήθηκαν με ευκολία και με πρωταγωνίστρια την Πειραιώς είδαμε και πάλι επίπεδα κοντά στις 960 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πραγματικά εντυπωσιακή σήμερα η Πειραιώς και αν αφαιρέσουμε το πακέτο πάλι είχε πολύ μεγάλο όγκο. Εξαιρετική και η Alpha Bank που έκλεισε σε υψηλό ημέρας, ενώ σε νέα υψηλά κινήθηκε πάλι η Εθνική Τράπεζα. Η Eurobank έκλεισε αμετάβλητη, αφού νωρίτερα είχε καταφέρει από το -1,5% να γυρίσει θετική.

JUMBO: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και μάλλον βλέπουμε πως αλλάζουν σιγά-σιγά στάση οι αναλυτές. Στα 14,55 ευρώ με νέα άνοδο 1,18%.

ΕΥΔΑΠ: Πάει να δείξει ότι δε θέλει να επιβεβαιώσει τη διάσπαση. Κλείσιμο και πάλι κάτω από τα 8 ευρώ, αλλά νομίζουμε πως έχει λόγους για να κινηθεί υψηλότερα.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Νομίζουμε πως πλέον τον ακουμπά το στόχο, αφού έγραψε σήμερα και τα 19 ευρώ. Λίγο πάνω από τα 19 ευρώ είχε γράψει υψηλό το 2018 τον Ιανουάριο, αλλά και τον Ιανουάριο του 2013.

EPSILON NET: Σήμερα περιμέναμε καλύτερη πορεία με δεδομένο ότι φάνηκε να είχε τελειώσει ο πωλητής. Η στάση αναμονής όμως που είδαμε και η διστακτικότητα μας κάνουν να αλλάξουμε θέση και να εκτιμούμε ότι μπορεί και να μην τελείωσε ή να υπάρχει κι άλλος. Θα φανεί στις επόμενες μέρες. Με υψηλό στα 4,60 ευρώ έκλεισε στα 4,42 ευρώ και με άνοδο μόλις 0,45%. Ο όγκος στις 103 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Και εδώ θα θέλαμε καλύτερη κίνηση σήμερα, ειδικά μετά το μάζεμα που είδαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 2,34 ευρώ και στο +0,86%.

INTRAKAT: Στα 1,90 ευρώ η διάθεση των νέων μετοχών στο πλαίσιο της ΑΜΚ και συνολικά θέλει να αντλήσει κάτι παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ η εταιρεία. Στα 2,11 ευρώ στο κλείσιμο με απώλειες 4,95%.

TRASTOR: Εκτός διαπραγμάτευσης μέχρι να ενημερώσει η Πειραιώς αν θα πάρει και πόσο θα πάρει το ποσοστό της WRED. Ελπίζουμε να μας πει και τι σχέδια θα έχει για τη συνέχεια, αν θα μείνει ή αν θα φύγει από το ΧΑ. Ίσως θα πρέπει να ελεγχθούν και οι συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς είδαμε αυξημένο όγκο και άνοδο που δε μας έχει συνηθίσει λόγω διασποράς η μετοχή. Περιορίσθηκε και σημαντικά το discount έναντι της εσωτερικής αξίας.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Δεν παρακολουθούμε εδώ και καιρό την εταιρεία για το γνωστό λόγο. Η γνώμη μας με αυτό που βλέπουμε στο ταμπλό είναι ότι υπάρχει διάθεση για υψηλότερα. Η αύξηση είναι στα 0,42 ευρώ και η μετοχή κινείται με όγκο πάνω από τα 0,60 ευρώ. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κερδίσουν όλοι.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Και σήμερα καλός. Η αλλαγή έχει να κάνει λίγο με τους όγκους αλλά και με το γεγονός ότι δεν έχουμε δει τις μεγάλες εντολές πώλησης που στήνονταν παλαιότερα. Αν περάσει τα προηγούμενα υψηλά εκεί γύρω από τα 1,50 ευρώ μπορεί να ανοίξει για υψηλότερα. Θεωρούμε πως η πορεία του τουρισμού θα είναι ακόμα καλύτερη φέτος, με τα σημερινά δεδομένα.

ΠΑΪΡΗΣ: Έρχεται να δοκιμάσει και πάλι τα υψηλά του. Αν τα σπάσει θα ανοίξει για ακόμα πιο ψηλά. Κάποιοι τον κοιτάνε συγκριτικά με άλλες εταιρείες και η αποτίμηση των 5,8 εκατ. ευρώ τους φαίνεται χαμηλή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέα ανοδική κίνηση, αλλά η άποψή μας είναι πως έπρεπε ήδη να έχει αποτυπωθεί στο ταμπλό η είσοδος στη μεταφορά φορτίων και τα υψηλά ναύλα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης