Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση γύρω από τα υψηλά 7ετίας με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση γύρω από τα υψηλά 7ετίας με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η σταθεροποίηση των αποδόσεων των ομολόγων μετά την πρόσφατη μεγάλη άνοδο, δημιουργεί μία αισιοδοξία στις αγορές. Οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα και διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Το ΧΑ ξεκίνησε με άνοδο και χαμηλό όμως όγκο συναλλαγών. Η Coca Cola στηρίζει την κίνηση αλλά έχει κάνει μικρό όγκο. Εθνική και Eurobank υποχωρούν οριακά. Ανοδικά, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Lamda, Motor Oil. Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης η Trastor.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ξεκινάει η μάχη για την Αττική Οδό. Οι εταιρείες που θα τη διεκδικήσουν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη με κάποιες πληροφορίες στην αγορά να αναφέρουν πως ίσως κάποιες να κάνουν μεγάλη αύξηση προκειμένου να πληρώσουν το τίμημα. Η προκήρυξη αναμένεται σήμερα και το τίμημα υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ με παραχώρηση για 25 χρόνια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες απώλειες για τις 3 από τις 4 συστημικές και με άνοδο η Πειραιώς.

BLUE CHIPS: Βάζουν πλάτη στις τελευταίες συνεδριάσεις και βλέπουμε και ενδιαφέρον για κάποιες μετοχές που είχαν μείνει πίσω, όπως διυλιστήρια, Jumbo και μερικές ακόμα. Καλό άνοιγμα για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σήμερα με την τιμή στα 13,30 ευρώ. Συνεχίζει ανοδικά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Viohalco. Ο ΑΔΜΗΕ αν και ενισχύεται το τελευταίο διάστημα δεν έχει δώσει κάποια σοβαρή κίνηση και παραμένει πέριξ των 2,60 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Με αποτίμηση 170 εκατ. ευρώ περίπου, δυνατό μέρισμα και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα παραμένει φθηνή αλλά αν και έχει αυξήσει όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν έχει κάνει κάτι σημαντικό. Είχαμε δει μεγάλους αγοραστές στα 4,60 ευρώ, πήγε μέχρι και λίγο πάνω από τα 4,70 ευρώ αλλά μέχρι εκεί.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Ξεχωρίζει στο άνοιγμα και είναι από τις μετοχές που συγκριτικά με το ΧΑ έχουν μείνει αρκετά πίσω. Στα 1,49 ευρώ και στο +8,36% με όγκο περίπου 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 11,3 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για φέτος αναφέρουν πως ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από πέρυσι.

EPSILON NET: Συνεχίζεται η αντίδραση με τη μετοχή να ξεπερνάει τα 4,50 ευρώ και να υποχωρεί σχετικά ο όγκος έναντι των προηγούμενων ημερών.

MEDICON: Έχει διορθώσει η μετοχή από τα πρόσφατα υψηλά κοντά στα 5,50 ευρώ, εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη αφού το ράλι ήταν μεγάλο και τα 5,50 ευρώ ήταν υψηλά 14 ετών περίπου. Παραμένει φθηνή καθώς ευνοείται μερικώς από την πανδημία και αν συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα και το καλό κλίμα στις αγορές θα μπορούσε σε βάθος χρόνου όχι μόνο να σπάσει την αντίσταση αλλά να δει και ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

TRASTOR: Εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή καθώς υπάρχουν μετοχικές εξελίξεις. Ο βασικός μέτοχος WRED συζητάει με την Πειραιώς για την πώληση των μετοχών. Προφανώς και αφού κλείσει θα έχουμε δημόσια πρόταση. Η ελεύθερη διασπορά είναι ελάχιστη αφού οι δύο μέτοχοι ελέγχουν 97% περίπου. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η Πειραιώς αναφορικά με το μέλλον της μετοχής στο ΧΑ. Δεν έχει ανακοινωθεί τίμημα. 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Από χθες ξεκίνησε μία κίνηση και συνεχίζεται και σήμερα. Ενισχυμένος και ο όγκος.

AS COMPANY: Με καλό όγκο και πάλι και μάλλον έχει και αρκετό trading. Στα 2,33 ευρώ με 17 χιλ. τεμάχια και ήπια άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης