Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 950 μονάδες με πολλούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 950 μονάδες με πολλούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αρκετή μεταβλητότητα η σημερινή συνεδρίαση όπως άλλωστε το περίμεναν οι αναλυτές και με μέτριες συναλλαγές. Άλλαζαν πρόσημα τακτικά οι τραπεζικές μετοχές όπως και ο δείκτης. Δυνατός ο ΟΤΕ από το ξεκίνημα αλλά και η Viohalco. Δυνατή κίνηση και από Aegean. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τα επιτόκια κ.α. υποχώρησαν κάπως από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά με αποτέλεσμα να κινηθούν υψηλότερα οι ξένες αγορές και να ακολουθήσουμε και εμείς με ευκολία…

Πάνω από τις 950 μονάδες το κλείσιμο με τις τράπεζες να κλείνουν στο υψηλό ημέρας (ο δείκτης) και πολλά βαριά χαρτιά να έχουν καλούς αγοραστές. Δυνατές κινήσεις είδαμε και σε αρκετές μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Δυνατός σήμερα στο ταμπλό με όλες τις εισηγμένες. Ιστορικά υψηλά και πάλι από τη Cenergy η οποία μας βομβαρδίζει με νέα έργα, δυνατή η Viohalco αρχίζει και κοιτάζει πάλι τα 5 ευρώ, ενώ κρατιέται πάνω από τα 2 ευρώ η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Νομίζουμε πως ήταν ο όμιλος που ξεχώρισε. Η Viohalco στα 4,97 ευρώ, η ΕΛΧΑ στα 2,07 ευρώ και η Cenergy στα 3,66 ευρώ.

JUMBO: Απολαυστικός για μία ακόμη φορά ο Απόστολος Βακάκης, δε διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει η εφοδιαστική αλυσίδα, στο υψηλό μεταφορικό κόστος αλλά και στα ταμειακά διαθέσιμα που στο τέλος του 2021 θα είναι υψηλότερα, λόγω μείωσης αποθεμάτων. Όμως οι ελλείψεις αναμένεται να επηρεάσουν τζίρο και κέρδη. Νέα καταστήματα σε Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα αναμένονται φέτος.

Η αγορά λόγω των αναφορών για το μέρισμα του 2022 και του 2023, αλλά και μάλλον επειδή φέτος θα ανοίξουν νέα καταστήματα, αντέδρασε έντονα ανοδικά μετά τη γενική συνέλευση. Η μετοχή έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 14,38 ευρώ με άνοδο 3,53% και όγκο 226 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Σπάει τη συσσώρευση των τελευταίων μηνών μεταξύ 13 και 15 ευρώ. Κλείσιμο στα 15,30 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας. Άντε να δούμε, γιατί κατά την ταπεινή μας άποψη δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί αυτή η υστέρηση, παρά τα όσα ακούμε. Το γράφουμε καιρό και ελπίζουμε να βγει και να βελτιωθεί η αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βρέθηκε να είναι έως και 1,38% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο, αλλά μάζεψε όλη την πτώση και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,93%. Μόνο η Alpha Bank έκλεισε με μικρές απώλειες. ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ στο υψηλό ημέρας και η ΠΕΙΡ κοντά στο δικό της.

EPSILON NET: Προφανώς ο πωλητής τελείωσε και η μετοχή ανέκαμψε σημαντικά. Στο ξεκίνημα μάλιστα κοντά στα 4,10 ευρώ δεν υπήρχαν εντολές πώλησης. Μπήκαν όμως πάνω από τα 4,35 ευρώ, προφανώς και από traders, οι οποίοι μπήκαν για να πάρουν γρήγορα κέρδη και πόνταραν στην αντίδραση. Στα 4,40 ευρώ και στο +7,06% με όγκο 110 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Θα πρέπει να υποθέσουμε με βάση τον σημερινό όγκο στη μετοχή πως ο Γάλλος τελείωσε. Η μετοχή πήρε ανάσες, αλλά θέλουμε συνέχεια προκειμένου να ξεπεραστούν τα 2,30 ευρώ και να βελτιωθεί περαιτέρω η αποτίμηση, καθώς το αξίζει και η εισηγμένη. Στα 2,32 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 6,91%. Ο όγκος στις 245 χιλ. τεμάχια δηλαδή λίγο κάτω από το 2% του συνόλου.

ΜΑΘΙΟΣ: Έκπληξη προκάλεσε η σημερινή κίνηση. Επιθετικοί οι αγοραστές απορρόφησαν όλη την προσφορά και οδήγησαν τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα με όγκο πολύ πάνω από το μέσο όρο. Στα 0,60 ευρώ και στο +15,38%.

ΠΑΪΡΗΣ: Με ίδια αποτίμηση με τον Μαθιό αλλά νομίζουμε πως έχει καλύτερα μεγέθη. Για να δούμε αν το σημερινό +4,63% μπορεί να οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά τη μετοχή και να σπάσει μία μεγάλη αντίσταση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης