Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ της Attica Bank και που θα είναι η προσαρμοσμένη τιμή

tags :
Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ της Attica Bank και που θα είναι η προσαρμοσμένη τιμή
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η προσαρμοσμένη τιμή κατά την ημερομηνία αποκοπής θα ήταν 0,28 ευρώ και το δικαίωμα θα ξεκινούσε τη διαπραγμάτευση στα 3,89 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Στις 22 Νοεμβρίου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 3 Δεκεμβρίου με την περίοδο άσκησης να λήγει στις 8 Δεκεμβρίου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μέτοχοι της τράπεζας κατά την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων.
Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί στα 0,20 ευρώ με αναλογία 49,52 νέες μετοχές περίπου για κάθε μια παλαιά.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει 68,2% οπότε το μέγιστο συμμετοχής στην αύξηση είναι 68,2% των 240 εκατ = 163,6 εκατ ευρώ.
Το ΤΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών που έχει χάσει 1 δισεκ. από τις αποτυχημένες επενδύσεις του στην Attica bank και υπάγεται στον ΕΦΚΑ που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου θα καλύψει έως 14,70% της αύξησης των 240 εκατ = 35 εκατ ευρώ.
Ο ΕΦΚΑ με ποσοστό 10,30% θα συμμετάσχει στην αύξηση με 24,7 εκατ.
Συνολικό άθροισμα ΤΧΣ με 163,6 εκατ + ΤΜΕΔΕ 35 εκατ + ΕΦΚΑ 24,7 εκατ = 223 εκατ ευρώ.
Απομένει ένα ελάχιστο ποσό 17 εκατ για τον στρατηγικό επενδυτή την Ellington ή την Bain Capital…
Βέβαια το ΤΧΣ θα μπορούσε να συμμετάσχει με μικρότερο ποσό π.χ. 120 εκατ οπότε θα απομείνουν για τον επενδυτή 60 εκατ ευρώ.
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών έχει προσδιοριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου.
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η προσαρμοσμένη τιμή κατά την ημερομηνία αποκοπής θα ήταν 0,28 ευρώ και το δικαίωμα θα ξεκινούσε τη διαπραγμάτευση στα 3,89 ευρώ.

Δεσμεύσεις μετόχων

Σύμφωνα με το ενημερωτικό οι παρακάτω Μέτοχοι έχουν υποβάλει δεσμεύσεις κάλυψης των Νέων Κοινών Μετοχών ως εξής:
• Σε επιστολή προς τον Εκδότη με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2021, το ΤΧΣ, υπό την ιδιότητά του ως μέτοχος της Attica Bank, κατέχει 16.533.102 Κοινές Μετοχές, που αντιστοιχούν στο 68,24% του Υφιστάμενου Εκδοθέντος Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για Νέες Κοινές Μετοχές έως το ποσοστό της τρέχουσας συμμετοχής του.
• Σε επιστολή προς τον Εκδότη με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2021, το ΤΜΕΔΕ, υπό την ιδιότητά του ως μέτοχος της Attica Bank, κατέχει 3.561.102 Κοινές Μετοχές, που αντιστοιχούν στο 14,70% του Υφιστάμενο Εκδοθέντος Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, έχει δεσμευτεί να ασκήσει πλήρως τα αντίστοιχα δικαιώματα προτίμησής του.
• Σε επιστολή προς τον Εκδότη με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2021, ο e-ΕΦΚΑ, υπό την ιδιότητά του ως μέτοχος της Attica Bank, κατέχει 2.485.563 Κοινές Μετοχές, που αντιστοιχούν στο 10,30% του Υφιστάμενου Εκδοθέντος Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, έχει δεσμευτεί να: (i) ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν, και (ii) να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank για περίοδο έξι (6) μηνών μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των Νέων Κοινών Μετοχών.

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθεται η μετοχική σύνθεση της Attica Bank μετά την Αύξηση , λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις που έγιναν από e-ΕΦΚΑ, ΤΜΕΔΕ και ΤΧΣ, υπό την παραδοχή ότι (α) το ΤΧΣ θα ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης για το σύνολο των Κοινών Μετοχών που κατέχει, (β) οι λοιποί υφιστάμενοι Μέτοχοι δεν συμμετέχουν στην κάλυψη Νέων Κοινών Μετοχών, και (γ) οι εναπομείνασες Νέες Κοινές Μετοχές δεν θα καλυφθούν και ως εκ τούτου η Αύξηση δεν θα καλυφθεί πλήρως:
ΑΤΤΙCΑ_ΒΑΝΚ.jpg

Τα έξοδα της έκδοσης αναμένεται να ανέλθουν συνολικά στα 8,42 εκατ. ευρώ και αν καλυφθεί 100% η αύξηση η τράπεζα θα λάβει καθαρά 231,6 εκατ. ευρώ.
Από τα έξοδα οι σύμβουλοι θα λάβουν περί τα 5 εκατ. ευρώ.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης