Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μπαράζ θετικών εκθέσεων ξεπέρασε εύκολα τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μπαράζ θετικών εκθέσεων ξεπέρασε εύκολα τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υπέρβαση των 900 μονάδων με βελτίωση των συναλλαγών, αρκετά πακέτα αλλά και μπαράζ θετικών εκθέσεων. Δραστηριοποίηση ξανά πολλών επενδυτών που τηρούσαν στάση αναμονής και τώρα θέλουν να ακολουθήσουν την τάση. Δεν έχουμε ακόμα διάσπαση της συσσώρευσης, αλλά θα την προσπαθήσει και πάλι.

Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στις 908 μονάδες με περίπου 99 εκατ. ευρώ συναλλαγές εκ των οποίων 23 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ωραία η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος με τις τράπεζες να κινούνται δυναμικά και να σπάνε και αυτές την αντίσταση του δείκτη τους. Μπορεί να μην είχαμε εξάρσεις και μεγάλες κινήσεις, είχαμε όμως πολλές μετοχές με άνοδο άνω του 1%. Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε με το κύμα, αλλά και να παίρνουμε μέρος των κερδών στις ανοδικές εξάρσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έκαναν καλή προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα. Η Eurobank σε νέα υψηλά, η Εθνική τα πλησιάζει και η Alpha Bank απέχει κάπως περισσότερο μέχρι να βρει τα υψηλά της. Δε συζητάμε για την Πειραιώς γιατί με την αύξηση τα νούμερα που είχε πριν δεν μπορεί να τα ξαναπιάσει. Μετά από μέρες είδαμε στο παράγωγο της ΑΛΦΑ αγοραστές στα 1,15 ευρώ και φυσικά έγινε μεγάλος όγκος συμβολαίων. Η Εθνική στα 2,67 ευρώ και στο +3,41%, η Πειραιώς στο +2,47% και στα 1,4930 ευρώ η ΑΛΦΑ στο +1,01% και στα 1,1465 ευρώ και η Eurobank στο +0,29%.

MOTOR OIL: Μας έδωσε τον πρώτο στόχο που είναι τα 15 ευρώ. Δεύτερος είναι τα 16 ευρώ, αλλά ξέρετε, όταν είναι καλό το κλίμα κοιτάζεις υψηλότερα και ψάχνεις πιο άνετα το γράφημα. Και εδώ αν το κοιτάξει κάποιος βλέπει ένα χάσμα από τον Φεβρουάριο του 2020 μεταξύ 18,10 και 18,60 ευρώ που κάποια στιγμή θα πρέπει να γεμίσει.

Και εκεί είναι λίγο χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα, δεν είναι τίποτα άπιαστα νούμερα. Κάποιος που έχει μετοχές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνό του εκμεταλλευόμενος όλα τα επίπεδα. Η στήλη έχει τη μετοχή στις επιλογές της και η απόδοση είναι αξιόλογη από την αρχή του έτους. Πάνω από 25%. Στα 15,03 ευρώ και στο +1,62%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Εκτόξευση όγκου λόγω πακέτων σήμερα. Στα 11,82 ευρώ και στο +1,72% με 650 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Αν δεν είχε κόψει το προμέρισμα θα ισοφάριζε τα υψηλά της. Και μέρισμα και άνοδο πήραν σήμερα οι κάτοχοι μετοχών. Αν σπάσει τα τρέχοντα επίπεδα μπορεί να μας δώσει άλλα δύο ευρώ.

ΕΧΑΕ: Συνεχίζει ανοδικά και όπως είχε φανεί και λίγες μέρες πριν ο πωλητής σήκωσε χειρόφρενο και δεν πιέζει τη μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με μεγάλο όγκο στο +20% περίπου και στα 1,69 ευρώ που είναι και υψηλά 20 μηνών.

INTRALOT: Άνοιξε στο +11% και έκλεισε στο +3,67%. Μεγάλος ο όγκος και ξεπέρασε το 1 εκατ. τεμάχια. Η στήλη περιμένει το 9μηνο για να δούμε την αποτύπωση στη λογιστική κατάσταση της αναδιάρθρωσης και πόσο ακριβώς είναι το όφελος στα ίδια κεφάλαια.

ΕΚΤΕΡ: Ενεργοποιεί το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Μεγάλος ο όγκος σήμερα και ξεπέρασε τις 100 χιλ. τεμάχια. Οριακά υψηλότερα το κλείσιμο.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα 0,44 ευρώ και στο +3,77%.

FRIGOGLASS: Δυνατή κίνηση και εδώ και στα 19 λεπτά και πάλι η μετοχή με άνοδο 10,5%.

FLEXOPACK: Μετά από μέρες έπιασε και πάλι τα 7 ευρώ έστω και με ελάχιστο όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης