Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιχειρεί ανοδική διαφυγή Γενικός Δείκτης και Τραπεζικός

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιχειρεί ανοδική διαφυγή Γενικός Δείκτης και Τραπεζικός
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Θα αναμετρηθεί σήμερα με τις 900 μονάδες. Διάσπαση με αύξηση του τζίρου είναι το ζητούμενο και με βοήθειες από τις τράπεζες. Το ξεκίνημα είναι ανοδικό και πάνω από τις 900 μονάδες. Αν σπάσει προς τα πάνω λογικά θα δούμε και ενίσχυση των συναλλαγών, αφού θα κυνηγήσουν τις τιμές οι traders.

Βοηθούν οι τράπεζες στο ξεκίνημα και σημειώνουμε ξανά πως και εδώ ο τραπεζικός είναι σε κρίσιμο τεχνικό σημείο. Συνεχίζει ανοδικά και η ΔΕΗ λόγω των πληροφοριών για μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους για την ΑΜΚ αλλά και υπέρβαση των 750 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει πως θέλει να αντλήσει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αγοραστές πλέον το συμβόλαιο της ΑΛΦΑ στα 1,14 ευρώ. Πατάει τα 2,60 ευρώ η Εθνική και δοκιμάζει τα 0,90 ευρώ η Eurobank. Η Πειραιώς επίσης κοιτάζει τα 1,46 ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης οριακά υψηλότερα από τη σημαντική αντίσταση των 580 μονάδων. Ήρθε η ώρα της διάσπασης ή θα έχουμε νέα αναβολή;

ΟΠΑΠ: Χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα. Υποχωρεί 0,6% η μετοχή και βρίσκεται στα 13,50 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έγινε η διόρθωση το προηγούμενο διάστημα και η μετοχή δείχνει ξανά πως θέλει να ξαναδοκιμάσει τα 16 ευρώ. Στα 15,44 ευρώ και στο +0,59%.

ΕΥΔΑΠ: Αδικείται η μετοχή στα 7,50 ευρώ καθώς ένα σημαντικό μέρος της αποτίμησης των 800 εκατ. ευρώ υπάρχει στο ταμείο, ακόμα και μετά τις πληρωμές στο κράτος. Επιπλέον βγάζει κέρδη, δίνει μέρισμα, αναμένουμε και έκτακτο μέρισμα και φυσικά υπάρχει και ένα επενδυτικό πρόγραμμα μπροστά της.

FOURLIS: Κράτησε τα 4 ευρώ η μετοχή και κινείται προς τα 4,10 ευρώ.

ATTICA BANK: Μετατράπηκαν και μπήκαν προς διαπραγμάτευση 16,5 εκατ. νέες μετοχές. Η αποτίμηση βελτιώθηκε στα 100 εκατ. ευρώ περίπου και η μετοχή είναι με μικρό όγκο στα 4,10 ευρώ.

INTRACOM: Πούλησε το ακίνητο που κατείχε στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου έναντι 28,5 εκατ. ευρώ. Εκεί κατασκευάζεται ξενοδοχειακό συγκρότημα. Στα 2,12 ευρώ και στο +1,68%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και στο εννεάμηνο κατάφερε να βελτιώσει το τζίρο και να δημιουργήσει κέρδη προ φόρων 6,08 εκατ. ευρώ από ζημία 1,1 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν την πορεία του τουρισμού στη χώρα το καλοκαίρι που πέρασε. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων πλησίασαν αυτές του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη μετοχή. Υψηλός ο όγκος για τα δεδομένα της, μεγάλη η μεταβλητότητα. Στα 1,56 ευρώ και στο +10,64% με τη μετοχή να πηγαίνει σε δημοπρασία λόγω της μεταβλητότητας.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Μας βάζει και πάλι σε σκέψεις η μετοχή καθώς βλέπουμε μία ανάκαμψη στην τιμή, αλλά και υψηλό όγκο. Θα παραμείνουμε όμως για να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει την κίνηση. Στα 0,4370 ευρώ και στο +3,07%.

SMALL CAP CONF.: Ξεκινάει σήμερα χωρίς ιδιαίτερη προβολή και διαφήμιση και με τη συμμετοχή μόλις 12 εταιρειών. Κάποιες εταιρείες λόγω πρώτων υλών, προτίμησαν να απέχουν. Προφανώς θεώρησαν πως αντί να έρθουν αγορές ίσως να ερχόντουσαν πωλήσεις αν επικοινωνούσαν το πρόβλημα. Δε συμφωνούμε με αυτήν την άποψη. Οι εισηγμένες πρέπει να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία και να επικοινωνούν με τους μετόχους ή τους υποψήφιους μετόχους. Όχι μόνο στα καλά…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης