Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεκινάει το Small Cap Conference της ΕΧΑΕ με ελάχιστο ενδιαφέρον - Το κοινό που συνδέει τις εισηγμένες

Ξεκινάει το Small Cap Conference της ΕΧΑΕ με ελάχιστο ενδιαφέρον - Το κοινό που συνδέει τις εισηγμένες

Η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και η επάρκεια έκανε αρκετές εισηγμένες να μη δηλώσουν συμμετοχή

Σχετικά Άρθρα
Με τη συμμετοχή μόλις 12 εισηγμένων από τη μικρή κεφαλαιοποίηση και χωρίς καμία διαφήμιση ξεκινάει σήμερα 20 Οκτωβρίου το διήμερο Small Cap Conference της ΕΧΑΕ, το οποίο και πάλι λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι χθες στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΧΑΕ, δεν υπήρχε αναφορά στο γεγονός ότι γίνεται το small cap conference.
Πηγές από την ΕΧΑΕ, ανέφεραν στο ΒΝ πως θα γίνει αλλά μόνο με ραντεβού εισηγμένων και αναλυτών και έτσι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν προσκληθεί αφού δεν υπάρχουν εναρκτήριες ομιλίες.
Επιπλέον χθες εταιρείες που συμμετέχουν και χρηματιστηριακές επιβεβαίωναν την παρουσία τους στο ΒΝ, τονίζοντας πως η συμμετοχή είναι μικρή και απουσιάζουν αρκετές εταιρείες, αλλά η απουσία τους αποδίδεται στα θέματα που αντιμετωπίζουν με τις πρώτες ύλες και έτσι επέλεξαν να απέχουν.
Ο αριθμός των εισηγμένων που δήλωσαν συμμετοχή είναι χαμηλός και απουσιάζουν σημαντικά ονόματα, όπως για παράδειγμα Frigoglass, Intralot, Intrakat, Space Hellas, Byte, Τεχνική Ολυμπιακή, Πετρόπουλος και πολλές ακόμα.
Από την άλλη, όπως έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια κάποιες εισηγμένες επειδή δεν θέλουν να «συνδέσουν» το όνομά τους με τον όρο «Small Cap» δε δηλώνουν συμμετοχή, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν είναι μικρές σε κεφαλαιοποίηση.
Οι 12 εταιρείες που συμμετέχουν στο Small Cap Conference της ΕΧΑΕ είναι: Alpha Trust Mutual Fund Management, AVE Group, BriQ Properties, Δρομέας, Ικτίνος, Interlife, Μοτοδυναμική, Παπουτσάνης, Performance Technologies, Profile, Real Consulting και Revoil.

Τι συνδέει τις εταιρείες που συμμετέχουν

Μία ανάγνωση των ονομάτων που συμμετέχουν στο φετινό conference, δείχνει πως πρόκειται για εταιρείες με περιορισμένη εμπορευσιμότητα, με υψηλά ποσοστά βασικών μετόχων και διαθέσεις βελτίωσης διασποράς.
Για παράδειγμα η AVE Group έχει αναφέρει στο παρελθόν πως θα ήθελε να βελτιώσει τη διασπορά, αφού από τις συνεχείς αυξήσεις το ποσοστό που είναι σε ελεύθερη διασπορά είναι μόλις 7,46%.
Η Performance έχει ανακοινώσει αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να βελτιωθεί η διασπορά καθώς και split των μετοχών.
H Real Consulting είναι η πιο νέα εταιρεία του ΧΑ με τον βασικό μέτοχο να ελέγχει πάνω από 70% του συνόλου των μετοχών.
Για τη Δρομέας υπάρχει η πληροφορία πως ένας εκ των βασικών μετόχων που έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση πουλάει το ποσοστό του, ενώ και για την Ικτίνος έχει ακουστεί πως κάποιο fund βρίσκεται πίσω από τους υψηλούς όγκους που γίνονται κατά διαστήματα στη μετοχή.
Υψηλά ποσοστά έχουν και στις υπόλοιπες εταιρείες που παρουσιάζονται οι βασικοί μέτοχοι.
small.JPG

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης