Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με την Εθνική έκανε το 5Χ5 – Καλή εικόνα και πάλι στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με την Εθνική έκανε το 5Χ5 – Καλή εικόνα και πάλι στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αυτό που περίμεναν οι αναλυτές κράτησε τελικά την αγορά. Περίμεναν επιλεκτικές τοποθετήσεις και τις είχαμε με αποτέλεσμα να κλείσουμε λίγο υψηλότερα και στις 915 μονάδες. Μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε απώλειες. Μετά τις τελικές δημοπρασίες η εικόνα άλλαξε και μοιράστηκε η σχέση.

Ξεχώρισε η Εθνική λόγω των πληροφοριών για αναστροφή ζημίας, πολύ καλός και πάλι ο ΟΤΕ, έκλεισε στις δημοπρασίες σε υψηλό ημέρας η Alpha Bank, βοήθησε και η Coca Cola αλλά και ο ΟΠΑΠ. Η ΔΕΗ αν και ξεκίνησε καλά έκλεισε κάτω από τα 10 ευρώ, αδύναμη η Viohalco, τα ΕΛΠΕ και η Ελλάκτωρ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Φωνάζαμε πριν χρόνια για την αύξηση που είχε κάνει και είχε μπει όλο το δημόσιο, μαζί και η ΕΥΔΑΠ. Υπάρχουν ευθύνες; Ποιος θα τις αναζητήσει; Φαινόταν από μακριά ότι πετούσαν λεφτά σε μία μαύρη τρύπα. Φώναζαν και κάποιοι μεγάλοι επενδυτές, αλλά που να ακουστούν. Πολιτική η απόφαση βλέπετε. Και ξανά αύξηση και η μαύρη τρύπα εκεί, πως να κλείσει άλλωστε. Πάνε και χρήματα ασφαλιστικών ταμείων και ποιος θα πληρώσει τώρα; Στο -9,68% και στα 0,1418 ευρώ με όγκο 3,1 εκατ. τεμάχια. Η μετοχή μας απασχολεί μόνο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, όπως θα έχετε καταλάβει από τα καθημερινά μας σχόλια, από τα οποία απέχει, είτε πάει πάνω είτε κάτω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με Εθνική και Alpha πήγαμε σήμερα λίγο υψηλότερα την αγορά, αλλά για να δούμε μεγάλη κίνηση και 1.000 μονάδες πρέπει να … ξυπνήσουν. Ας δούμε και τα αποτελέσματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν μπόρεσε να σπάσει προς τα πάνω, επομένως η συσσώρευση συνεχίζεται με μία μικρή διολίσθηση.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Η στήλη μεταξύ των επιλογών της έχει κάποιες οι οποίες κατά την άποψή μας έχουν πιάσει τις δίκαιες τιμές. Όμως το momentum μας κρατάει και δεν τις αφαιρούμε. Μεταξύ αυτών Alpha Αστικά Ακίνητα (ίσως έχει λίγο ακόμα), Performance (έχει ξεπεράσει το στόχο) και ΟΤΕ. Επίσης πλησιάζει με την τελευταία κίνηση και η Βογιατζόγλου. Ίσως και η Intertech.

INTERTECH: Ωραία η συμφωνία που ανακοίνωσε και εμπλουτίζει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο. Πιο σημαντικό για τη στήλη, ότι μετά από χρόνια δείχνει πως πάει κάτι να κάνει. Προφανώς και αποδίδεται στη νέα διοίκηση και στους νέους μετόχους.

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Εδώ είχαμε το τρίτο limit up. Η αποτίμηση στα 3,2 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια αρνητικά κατά 11 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση τα έχει βρει με τις τράπεζες, ενώ ψάχνει και στρατηγικό. Η ελάχιστη διασπορά (περίπου 5%) καταλαβαίνουμε πως εύκολα μπορεί να ευνοήσει ανοδικές κινήσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Το πάρτι συνεχίζεται. Σήμερα η σκυτάλη πέρασε στην Profile, η οποία ενισχύθηκε 10,57% και προσέγγισε τα υψηλά της. Η αποτίμηση στα 64,7 εκατ. ευρώ. Καλή κίνηση από Ίλυδα, Performance, Epsilon Net και πιο ήπια Entersoft.

ATTICA GROUP: Είναι τόσο κοντά να πιάσει το στόχο των 1,20 ευρώ και πάντα βγαίνει κάποιος και πετάει χαρτιά. Σήμερα τη γύρισε στο 1,11 ευρώ και έκλεισε με ανεκτέλεστο στους πωλητές 35 χιλ. τεμάχια, ενώ όλη μέρα είχε κάνει κάτω από 15 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και μίσος θα μπορούσες να το πεις από τους πωλητές. Πέταγαν πάλι τα χαρτιά σήμερα και στο άνοιγμα και στο κλείσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης