Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κρατιέται υψηλότερα των 910 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κρατιέται υψηλότερα των 910 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές, τρεις καλές και μία οριακά ανοδική, έχει συμπληρώσει. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με καλές απώλειες και η δική μας έδειξε να επηρεάζεται. Υπάρχουν και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές που έμειναν πίσω και αν αυτές θα μπορέσουν να κρατήσουν την αγορά.

Με τη Γερμανία στο -0,90% οι πρώτες εντολές που μπήκαν στο σύστημα στην προσυνεδρίαση έδιναν σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα. Μετά και όσο περνούσε η ώρα μπήκαν πιο δυνατές εντολές στην πλευρά των πωλητών δείχνοντας πτωτικό άνοιγμα για μετοχές με βαρύτητα. Ο DAX παράλληλα είχε πάει στο -0,60% και λίγο μετά το -0,30%. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε τελικά με ήπιες απώλειες. Δείχνει πάντως πως υπάρχουν διαθέσεις και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις απορροφούν τις ρευστοποιήσεις, οι οποίες είναι ήπιες. Λίγο αργότερα γύρισε θετικός.

Ο τζίρος είναι χαμηλός και μάλλον είναι αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά. Καλή εικόνα από Εθνική και Aegean, ενώ ήπια ανοδικά κινείται και η Motor Oil. Υποχωρούν τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ. Μεγάλη πτώση για την Τράπεζα Αττικής.

ΕΛΠΕ: Η ανάκαμψη των περιθωρίων διύλιση στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και οι αυξημένες πωλήσεις καυσίμων λόγω ανάκαμψης του τουρισμού είναι τα σημαντικά, για τα οποία περιμένουμε να ακούσουμε κάτι στην τηλεδιάσκεψη. Δάνεια, ΑΠΕ και ΔΕΠΑ είναι μερικά ακόμα που περιμένουν οι αναλυτές. Σημειώνουμε πως η πορεία του τουρισμού είναι καλύτερη των εκτιμήσεων.

ALPHA BANK: Δημοσιεύει και αυτή αποτελέσματα εξαμήνου και αναμένουμε την νέα εικόνα του ισολογισμού. Οριακές απώλειες καταγράφει η μετοχή στο ξεκίνημα.

ATTICA BANK: Reverse split τεράστιο από την τράπεζα. Με μεγάλες απώλειες άνω του 10% η μετοχή στο ξεκίνημα. Απολύτως λογικές. Πήγε σε δημοπρασία, άνοιξε στο -17% και ξαναπήγε σε δημοπρασία.

MOTOR OIL: Έβαλε ξανά το 14 μπροστά. Η εικόνα των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ, θα δώσει μία γεύση και για την δική της πορεία, η οποία θα ανακοινωθεί λίγες μέρες αργότερα. Νομίζουμε πάντως πως η αγορά τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων. Δε θα φτάσουν βέβαια οι εταιρείες στα προ Covid επίπεδα, αλλά η τιμή εδώ είναι αρκετά χαμηλή και η απόδοση αρκετά χαμηλότερη έναντι της αγοράς.

ΕΧΑΕ: Κάποια στιγμή πρέπει να φτιάξει λίγο την εικόνα της.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με ήπια άνοδο ξεκίνησε και με όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και ενισχύεται 5,23% με την τιμή να είναι στα 0,6840 ευρώ.

EPSILON NET: Ακούραστες οι μετοχές του κλάδου. Στα 12,40 ευρώ και στο +3,33%.

ENTERSOFT: Έκανε νωρίς υψηλό στα 4,99 ευρώ και εκεί έκανε μεγάλο όγκο. Στα 4,90 ευρώ πήγε στη συνέχεια με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τις 65 χιλ. μετοχές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χτίζει τη βάση της πέριξ των 8 ευρώ.

CPI: Υπάρχει άνοιγμα μεταξύ αγοραστών και πωλητών και μάλιστα σημαντικό. Οι αγοραστές θέλουν μετοχές στα 0,7650 ευρώ και οι πωλητές δίνουν στα 0,8150 ευρώ. Δηλαδή μεταξύ -4,38% και +1,87%. Πρέπει να φτιάξει λίγο την εικόνα της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης