Τελευταία Νέα
Τα Παράξενα

Το κόλπο των 15 λεπτών για απαλλαγή από άγχος και κρίσεις πανικού

Το κόλπο των 15 λεπτών για απαλλαγή από άγχος και κρίσεις πανικού
Η ψυχοθεραπεύτρια Sally Baker παρουσίασε μια τριμερής τεχνική για την αντιμετώπιση των αγχωδών σκέψεων σε μόλις 15 λεπτά
Η ψυχοθεραπεύτρια Sally Baker πρότεινε μια τεχνική για την εξάλειψη των αγχωδών σκέψεων μέσα σε 15 λεπτά, σε δήλωσή της στη Daily Mail.
Η Baker εξήγησε ότι οι αγχωδείς σκέψεις πολλαπλασιάζονται όταν τους δίνουμε υπερβολική προσοχή. Γι’ αυτό θεωρεί σημαντικό να μάθουμε να τις ελέγχουμε.
Μια αποτελεσματική μέθοδος που ανέφερε είναι η τριμερής τεχνική: αναγνώριση, ηρεμία και αναθεώρηση.
Όταν οι αγχωδείς σκέψεις σας κατακλύζουν ή πλησιάζει μια κρίση πανικού, η ψυχοθεραπεύτρια συμβουλεύει να εντοπίσετε τι ακριβώς προκαλεί το άγχος και πού στο σώμα το αισθάνεστε.
«Ρωτήστε τον εαυτό σας πού αισθάνεστε το άγχος: στο κεφάλι, στο σαγόνι, στον λαιμό, στους ώμους, στην καρδιά, στο στήθος, στο στομάχι, στα πόδια ή στο δέρμα», συμβούλεψε η Baker.
Η ειδικός επισήμανε ότι μόλις εντοπίσετε την πηγή του άγχους, μπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο βήμα. Για αυτό, πρότεινε να επιλέξετε δύο σημεία σε ύψος ματιών και να εστιάσετε για ένα λεπτό στο πρώτο σημείο, έπειτα στο δεύτερο και μετά στον χώρο ανάμεσά τους.
«Αυτό αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου σας. Πρώτα, επιτρέψατε στο άγχος να υπάρχει και το αισθανθήκατε πλήρως, και μετά μετατοπίσατε την εστίασή σας σε κάτι απλό. Με αυτόν τον τρόπο αλλάξατε την αντίδραση του σώματός σας», εξήγησε η ειδικός.
Το τελευταίο βήμα, σύμφωνα με την Baker, είναι να επιστρέψετε στην σκέψη που προκάλεσε το άγχος.
Ισχυρίζεται ότι αυτή τη φορά, η αντίδραση θα είναι διαφορετική, καθώς ο εγκέφαλος έχει ηρεμήσει και έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται διαφορετικά στα ερεθίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης