Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Οι εξαφανισμένες μετοχές της Μασούτης και η ταμπακέρα των 2,66 εκ ευρώ

Αποκάλυψη: Οι εξαφανισμένες μετοχές της Μασούτης και η ταμπακέρα των 2,66 εκ ευρώ
Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο καταστατικό της Μασούτης δεν προκύπτει ο συγκεκριμένος αριθμός μετοχών που αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις...
Μια τουλάχιστον περίεργη κατάσταση διαμορφώνεται σχετικά με τον αριθμό μετοχών της εταιρίας Διαμαντής Μασούτης που ελέγχει τα ομώνυμα Super Markets.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2022 στο τέλος της χρήσης το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αποτελείτο από 503.369 μετοχές και το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 15,101 εκ ευρώ.

mas1.JPG

Ωστόσο σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο καταστατικό της Μασούτης δεν προκύπτει ο συγκεκριμένος αριθμός μετοχών που αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις.

mas2.JPG
Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει στο τέλος του 2022 η εταιρία είχε 505.419 μετοχές και όχι 503.369 μετοχές όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις.
Μάλιστα από το κείμενο του καταστατικού προκύπτει ότι στις 9/11/2022 είχε κάνει αύξηση κεφαλαίου με την έκδοση 2050 νέων μετοχών για την οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις.
Και προφανώς εδώ κάτι συμβαίνει αφού ο ορκωτός ελεγκτής δεν φαίνεται να έλεγξε καν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.
Οι μετοχές αυτές που είχαν εκδοθεί φαίνεται να ακυρώνονται με μείωση κεφαλαίου στις 2/5/2023 και το μετοχικό κεφάλαιο επανέρχεται στις 503.369 μετοχές.
Όμως τα περίεργα δεν σταματούν εδώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στο ΓΕΜΗ «Στις 21/02/2023 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (Κ.Α.Κ.) 3471272, το από 10/02/2023 Πρακτικό της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και αριθμό ΓΕΜΗ 57259604000, σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η απόκτηση ίδιων μετοχών από την εταιρία και συγκεκριμένα η απόκτηση δύο χιλιάδων πενήντα (2.050) μετοχών επί του συνόλου των 505.419 μετοχών του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τα αναλυτικά διαλαμβανόμενα στο ως άνω Πρακτικό ΓΣ».
Το πρακτικό δεν επισυνάπτεται στο ΓΕΜΗ.
Δηλαδή η εταιρία αποκτά ίδιες μετοχές 2050 τον αριθμό τις οποίες μετέπειτα ακυρώνει.
Και γίνεται αντιληπτό ότι αυτές οι μετοχές είναι εκείνες που είχαν εκδοθεί το Νοέμβριο του 2022 και δεν εμφανίζονται πουθενά στις οικονομικές καταστάσεις.
Το ερώτημα είναι ποιος πήρε τις μετοχές και πως βρέθηκαν αυτές σε τρίτο ώστε να τις αγοράσει στη συνέχεια η εταιρία.
Και σε ποιο τίμημα φυσικά.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του ΒΝ οι μετοχές που αγόρασε η Μασούτης τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια ακύρωσε αποκτήθηκαν από τη συνδεδεμένη εταιρία ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Ανώνυμη Εταιρία έναντι του ποσού έναντι του ποσού των 2,66 εκ ευρώ ποσό που μεταφράζεται σε αποτίμηση του Μασούτης σε περίπου 650 εκ ευρώ.
Το ερώτημα βέβαια είναι τι προηγήθηκε πριν από αυτή τη συναλλαγή και τι ακριβώς σκοπιμότητα υπήρξε.
Υποθέτουμε ότι η Μασούτης θα έχει να δώσει σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης