Τελευταία Νέα
Speculator

Τουλάχιστον πρόκληση: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα και η Entersoft ανακοίνωσε… αγορά ιδίων μετοχών

Τουλάχιστον πρόκληση: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα και η Entersoft ανακοίνωσε… αγορά ιδίων μετοχών
Τύφλα να έχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis μπροστά στον προστατευόμενο επενδυτή της Entersoft - Οι μαζικές αγορές στα 8 Ευρώ από το «διάστημα»
Σχετικά Άρθρα
H Entersoft βγάζει «τη γλώσσα» στους επενδυτές και κυρίως τις εποπτικές αρχές, συνεχίζοντας να υποτιμά τη νοημοσύνη των πάντων και ανακοινώνοντας χθες έναρξη αγοράς ιδίων μετοχών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν από το πρωί σταλεί ερωτήματα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που δεν απαντήθηκαν εντός της ημέρας.
Ταυτόχρονα, η συμπεριφορά της μετοχής δείχνει ότι κάποιοι αγοράζουν στα 8 ευρώ αλλά δεν ανακοινώνουν μεταβολές ποσοστού ενώ η ίδια η Olympia Group έχει ανακοινώσει ότι από προγενέστερες αγορές το «σχήμα» που θα εξαγοράσει την εταιρία κατέχει ποσοστό 4,69%. Εκτός και αν αυτοί που αγοράζουν μετοχές έχουν έλθει από το… «διάστημα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για ενεργοποίηση της αγοράς ιδίων μετοχών ελήφθη στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4 Μαρτίου στην οποία συμμετείχαν τα μέλη που δεν ήξεραν τίποτα για τη διαπραγμάτευση λίγες ημέρες πριν αλλά την ίδια ημέρα ανακοίνωναν τη συμφωνία με τον όμιλο Olympia και τον άγνωστο επενδυτή που έχει αναχθεί κάτι σαν προστατευόμενος μάρτυρας. Και είναι απορίας άξιον τι ρόλο έχει η αγορά ιδίων μετοχών όταν έχει ανακοινωθεί συμφωνία και δημόσια πρόταση στα 8 ευρώ.
Θα αγοράζουν ίδιες μετοχές στα 8 Ευρώ, παραπάνω από τα 8 ευρώ ή θα το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο αν πέσει η μετοχή;
Γεγονός είναι πάντως ότι η αγορά ιδίων μετοχών και μάλιστα σε περίοδο δημόσιας πρότασης στην οποία συμπράττουν μέτοχοι που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΔΣ εγείρει ζητήματα που άπτονται της νομιμότητας.
Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία για την Entersoft, αφού έχουν ως ενδιαφερόμενο τον όμιλο του Πάνου Γερμανού και τον άγνωστο επενδυτή που τυγχάνουν ειδικής περιποίησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ασχέτως αν εξευτελίζεται ο θεσμός της εποπτείας) καθώς σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα και πιθανά και στη Ζιμπάμπουε η ανακοίνωση της Entesoft για τη συμφωνία που ήταν παντελώς ελλιπής θα είχε οδηγήσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι να δοθούν ακριβή και αναλυτικά στοιχεία.
Αλήθεια, η κα Βασιλική Λαζαράκου θεωρεί ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα καλά τη δουλειά της όταν η ίδια η εταιρία με τον τρόπο που αντιδρά την απαξιώνει, καθώς δεν απάντησε εντός της ημέρας στα ερωτήματα που έστειλε η υπηρεσία της οποίας προΐσταται.
Θεωρεί ότι είναι επικεφαλής μιας σοβαρής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όταν η εταιρία απαντά με το ραχάτι στην έστω και για τα μάτια του κόσμου επιστολή που εστάλη; Πιθανόν να τους δίνει πίστωση χρόνου μέχρι την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ώστε να μην πάρουν και πολλοί είδηση το περιεχόμενο
Υπενθυμίζεται ότι ο επισήμως άγνωστος επενδυτής και «γνωστός» από διαρροές αν δεν προκύψουν στο μεταξύ αγνώστου τελικού επενδυτή Λουξεμβουργιανά funds, παρέμεινε και χθες άγνωστος όπως επίσης και το ακριβές σχήμα με το οποίο έκαναν συμφωνία οι βασικοί μέτοχοι της Entersoft.
Και όλα αυτά στους παλιότερους θυμίζουν την εποχή πώλησης της Γερμανός στην Cosmote όπου θεωρητικά η Γερμανός είχε διασπορά άνω του 60% και ξαφνικά εμφανίστηκαν «πρόθυμοι» επενδυτές ώστε να δώσουν τις μετοχές τους μαζί με το βασικό μέτοχο. Είχαμε ένα συντονισμό που μπορεί να οφείλεται και σε θαύμα.
Κατά τα λοιπά επισημαίνουμε τη διάψευση για συγχώνευση Softone και Entersoft. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Θα γίνει όμως στο μέλλον αφού η Entersoft δεν θα βγει από το Χρηματιστήριο και το σχήμα θα κόβει χαρτιά μέσω της διαδικασίας των εταιρικών μετασχηματισμών. Άλλωστε ο Πάνος Γερμανος αυτή την τέχνη τη γνωρίζει πολύ καλά αφού την έχει ασκήσει στο Pubic με τη μέθοδο της εισφοράς ενεργητικού με γαλαντόμες αποτιμήσεις.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης