Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για συγχώνευση των Entersoft - Softone με στόχο την πίτα των 400 εκατ. ευρώ

Οι συζητήσεις για συγχώνευση των Entersoft  - Softone με στόχο την πίτα των 400 εκατ. ευρώ
Το ολιγοπώλιο του επιχειρηματικού λογισμικού
Μπορεί η Entersoft να ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι εξ όσων την πληροφόρησαν οι μέτοχοί της «δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας» αλλά ο καπνός των συζητήσεων με τον όμιλο Γερμανού δεν είναι χωρίς φωτιά.

Φυσικά μπορούν οι μέτοχοι της Entersoft να ισχυριστούν ότι είπαν την αλήθεια αν γίνει συγχώνευση με απορρόφηση της Softone του Πάνου Γερμανού και δημιουργηθεί μια μεγάλου μεγέθους εταιρία η οποία στοχεύει στα 400 εκ ευρώ που είναι η αγορά επιχειρηματικού λογισμικού και που θα έχει απέναντί της ουσιαστικά έναν ανταγωνιστή, την Epsilon Net.

Άλλωστε στις εταιρίες πληροφορικής που είναι οι άνθρωποί τους οι εξαγορές δεν έχουν νόημα και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Έτσι αυτό που πραγματικά συζητείται είναι η συνένωση δυνάμεων των δύο εταιριών μέσω συγχώνευσης ώστε και τα μεγέθη να μεγαλώσουν και να προκύψουν και υπεραξίες από το Χρηματιστήριο.
Βέβαια τέτοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν με όχι τόσο ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Softone έχει επιδοθεί σε μπαράζ εξαγορών τα τελευταία δύο χρόνια και οι εταιρίες που εξαγοράστηκαν απορροφήθηκαν αλλά όπως και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί το στοίχημα είναι η ομογενοποίηση των εταιριών.

Επισημαίνεται ότι η Softone έχει στο μετοχολόγιο της ως κύριους μετόχους δύο Λουξεμβουργιανές εταιρίες, μια κυπριακή και τουλάχιστον πέντε φυσικά πρόσωπα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης