Τελευταία Νέα
Speculator

Ο επενδυτής της εξυγίανσης ήταν μπροστινός και ο… από πίσω έρχεται φορτωμένος μεγάλο σκάνδαλο από το μακρινό παρελθόν

Ο επενδυτής της εξυγίανσης ήταν μπροστινός και ο… από πίσω έρχεται φορτωμένος μεγάλο σκάνδαλο από το μακρινό παρελθόν
Η υπόθεση αφορά εξυγίανση πρώην εισηγμένης εταιρίας όπου φαίνεται ότι ο επενδυτής δεν ήταν ακριβώς αυτός που φαινόταν
Σχετικά Άρθρα
Μια τουλάχιστον περίεργη υπόθεση φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι διερευνά η ελληνική δικαιοσύνη.
Η υπόθεση αφορά εξυγίανση πρώην εισηγμένης εταιρίας όπου φαίνεται ότι ο επενδυτής δεν ήταν ακριβώς αυτός που φαινόταν.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες πίσω από τον αγοραστή κρύβεται πρόσωπο που κατά το παρελθόν όχι το κοντινό αλλά αρκετά μακρινό είχε συνταράξει το πανελλήνιο με σκάνδαλο που το είχε οδηγήσει για κάποια χρόνια στη φυλακή.
Το πρόσωπο αυτό κινείται μέσω γειτονικής χώρας και έχει και σε άλλες περιπτώσεις επιχειρήσει να εισέλθει στην ελληνική αγορά χωρίς τουλάχιστον σε αυτές που είναι γνωστές χωρίς επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές αρχές διερευνούν ιδιαίτερα την κίνηση του χρήματος καθώς με βάση τα στοιχεία που έχουν λάβει μέχρι στιγμής προκύπτει ότι πιστοποιημένη κατάθεση κεφαλαίου για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εταιρίας που ενεπλάκη στην εξυγίανση ήταν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου καθώς τα χρήματα μπήκαν και βγήκαν από την εταιρία.
Βέβαια στις οικονομικές καταστάσεις εμφανίζονται και μάλιστα σε συντριπτικό ποσοστό ως μετρητά.
Με βάση τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες διερευνώνται δύο τουλάχιστον πρόσωπα που φέρεται να ενεργούν για λογαριασμό του ανθρώπου που στο παρελθόν συντάραξε το πανελλήνιο και τα οποία εμφανίζονται να ενεργούν ως αυθύπαρκτες επιχειρηματικές οντότητες.
Το ένα από το δύο πρόσωπα που εμφανιζόταν ως διοικητικό στέλεχος έχει ήδη παραιτηθεί από την εταιρία που προέκυψε από την… εξυγίανση ενώ πρόσφατα υπήρξε και παραίτηση μέλους του ΔΣ το οποίο δεν αντικαταστάθηκε.
Πέραν τούτου στη συγκεκριμένη εταιρία υπάρχει και σωρεία δικαστικών εκκρεμοτήτων από προσφυγές πρώην μετόχου οι οποίες έως σήμερα δεν είχαν αποτέλεσμα.
Φαίνεται όμως ότι εξ αντανακλάσεως και εφ όσον τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστές πιστοποιηθούν απολύτως οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και να προκαλέσουν ντόμινο γι αυτούς που έχουν εμπλακεί έως σήμερα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης