Τελευταία Νέα
Speculator

Έρχονται διαταγές πληρωμής από τις τράπεζες για Μαντωνανάκη που βλέπει …ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κουμπαριές με στελέχη του Μαξίμου

Έρχονται διαταγές πληρωμής από τις τράπεζες για Μαντωνανάκη που βλέπει …ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κουμπαριές με στελέχη του Μαξίμου
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι τράπεζες και οι servicers έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για μια καταιγιστική επίθεση κατά του ξενοδόχου
Σχετικά Άρθρα
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία έκδοσης διαταγών πληρωμής από τις τράπεζες και τους servicers εναντίον των ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης που διαχειρίζεται ο όμιλος Μαντωνανάκη.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι τράπεζες και οι servicers έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για μια καταιγιστική επίθεση κατά του ξενοδόχου ο οποίος έχει τραπεζικό δανεισμό της τάξεως των 450 εκ ευρώ και εφαρμόζει την τακτική του δεν πληρώνω και των συνεχών δικαστικών προσφυγών προκειμένου να νομιμοποιήσει την πρακτική του.

Πάντως την ίδια στιγμή που οι τράπεζες ετοιμάζουν συντονισμένη επίθεση το ελληνικό δημόσιο έχει τεράστιο πονοκέφαλο καθώς με τις κινήσεις που έχει κάνει ο όμιλος Μαντωνανάκη μέσω δικαστηρίων και διαιτησιών και με όπλο πολιτικές αποφάσεις πρόκληση του παρελθόντος έχει δημιουργήσει απαιτήσεις που ξεπερνούν τα 500 εκ ευρώ και κατά άλλους μαζί με τους τόκους υπερβαίνουν τα 600 εκ ευρώ.
Οι απαιτήσεις αυτές αποτελούν ωρολογιακή δημοσιονομική βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή πράγμα που είναι γνωστό και στις Βρυξέλλες.

Παρ όλα αυτά το Μαξίμου, στο οποίο ένοικοι ήταν και κουμπάροι της οικογένειας Μαντωνανάκη, δεν πέτυχε να δώσει λύση στην υπόθεση και άφησε το ζήτημα σε εκκρεμότητα.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η πλευρά Μαντωνανάκη να γλυκοκοιτάζει προς το ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να επαγγέλλεται λογικές εκδίωξης των funds που πίνουν το αίμα του λαού. Όμως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι στον όμιλο Μαντωνανάκη έχουν παγώσει καθώς περίμεναν να υπάρχει πολιτική αστάθεια που θα διευκόλυνε τα σχέδιά τους να πάρουν τα χρήματα από το ελληνικό δημόσιο και να τους μείνουν τα ξενοδοχεία χωρίς κατ ουσίαν να έχουν πληρώσει τίποτα και να τα έχουν κατοχυρώσει εγείροντας απαιτήσεις για ασυνεπή στάση του ελληνικού δημοσίου.

Βέβαια όπως προαναφέρθηκε το ελληνικό δημόσιο για να είναι ασυνεπές κάποιοι ίσως έχουν βάλει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους σε έγγραφα και αποφάσεις των οποίων έχει κάνει χρήση ο όμιλος Μαντωνανάκη. Έγγραφα που αν υπέγραφε σε ιδιωτική εταιρία απλά στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είχε πεταχτεί έξω με τις κλωτσιές.
Σε κάθε περίπτωση δεδομένων και των σχέσεων στελέχη που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη ημέρα των εκλογών αλλά και οι χειρισμοί που θα γίνουν από το Μαξίμου για να μην σκάσει η δημοσιονομική βόμβα των 700 εκ ευρώ που μπορεί να εξαφανίσει εν μια νυκτί τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί για τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης