Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Η αγάπη μέχρι παρεξηγήσεως του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για Ρέστη και η σχέση του εφοπλιστή με τη ΝΙΚΗ

Αποκάλυψη: Η αγάπη μέχρι παρεξηγήσεως του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για Ρέστη και η σχέση του εφοπλιστή με τη ΝΙΚΗ
Όλο το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τη μίσθωση του Ορφανοτροφείου
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν έχει καμία σχέση με όσους κινούν στα νήματα στη ΝΙΚΗ και να προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί τη χυδαία απόπειρα όπως τη χαρακτηρίζει χρησιμοποίησης της Εκκλησίας αλλά φαίνεται ότι επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση σε όσους φαίνεται να κινούν τα νήματα στο συγκεκριμένο κόμμα.
Και ως τέτοιοι μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνεργάτες του εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος περιβάλλει με απέραντη στοργή στην υπόθεση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.
Στοργή που φτάνει μέχρι παρεξηγήσεως δεδομένου ότι επί τρεις μήνες και χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις διαδικασίες του διαγωνισμού δίνει παρατάσεις στον εφοπλιστή προκειμένου αυτός να καταβάλλει ποσό 8,7 εκ ευρώ. Στον εφοπλιστή του οποίου ο στενός συνεργάτης κ. Ανδρέας Βορύλλας είναι υποψήφιος με τον κόμμα ΝΙΚΗ.
Το ΒΝ έγκαιρα είχε αποκαλύψει την απίστευτη αυτή υπόθεση (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα) μίσθωσης του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης όπου επί μήνες ο εφοπλιστής κ. Ρέστης δεν καταβάλλει το τίμημα που προβλέπει ο διαγωνισμός και παίρνει συνεχώς παρατάσεις ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει βροχή εξωδίκων από τον δεύτερο του διαγωνισμού που δεν φαίνεται να κάνουν να ιδρώνει κανενός το αυτί στην Αρχιεπισκοπή.

Ο… μεσολαβητής

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι με μεσολαβητή τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου ο εφοπλιστής επιχείρησε να μην πληρώσει ζητώντας να περιμένει τους όρους δόμησης από τον ΕΣΧΑΣΕ αλλά και να κατεβάσει την ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος από το 8,75% που είχε προσφέρει στο διαγωνισμό ο εφοπλιστής στο 3%.
Μάλιστα αυτό φαίνεται να το δέχτηκε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος παρά το γεγονός ότι μια τέτοια ενέργεια συνιστά αλλοίωση του διαγωνισμού και παρά το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού υπήρξε ενδιαφερόμενος που έδωσε προσφορά με την αίρεση των όρων δόμησης από τον ΕΣΧΑΣΕ αλλά αποκλείστηκε γιατί αυτό δεν προβλεπόταν από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Η νέα παράταση

Στη συνέχεια όμως όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες και υπό τον κίνδυνο υποβολής μηνύσεων ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε νέα παράταση στο Βίκτωρα Ρέστη να καταβάλλει τα 8,7 εκ ευρώ έως μεθαύριο Τετάρτη 31 Μαΐου προκειμένου να γίνει η σύνταξη του οριστικού συμβολαίου.
Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής έχει καταβάλλει με μεγάλη καθυστέρηση το αρχικό ποσό που προβλεπόταν από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δηλαδή 2,4 εκ ευρώ.
Είναι άγνωστο βέβαια αν στην παράταση αυτή θα δοθεί και άλλη παράταση αλλά αν δεν υπάρξει παράταση τότε ο Βίκτωρας Ρέστης θα τεθεί εκτός και η Αρχιεπισκοπή αναμένεται να καλέσει το δεύτερο πλειοδότη που είναι ο Ισραηλινός Κολοσσός Vivion ο οποίος υπέβαλε προσφορά μέσω της εταιρίας Toriasse.
Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί και ο δεύτερος πλειοδότης τότε ο διαγωνισμός ακυρώνεται και επαναπροκηρύσσεται με τους δύο πρώτους πλειοδότες δηλαδή Ρέστη και Vivion να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής εκ νέου.

Το χρονικό του διαγωνισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που κατακυρώθηκε στο Βίκτωρα Ρέστη (κοινοπραξία με εταιρία D-Melia) αφορά στην μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που είναι ΝΠΙΔ και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώ τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή Μεγάλο Καβούρι της Βουλιαγμένης το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα φιλέτα real estate της Ελλάδας.
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την 12η Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα έπρεπε να καταβληθούν 2,4 εκ ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν με καθυστέρηση από τον υπερθεματιστή δηλαδή το σχήμα του κ. Βίκτωρα Ρέστη.
Η προσφορά Ρέστη ήταν τίμημα 3,4 εκ ευρώ ετησίως αναπροσαρμοζόμενο κάθε έτος κατά το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Προσαυξημένο κατά 8,75%.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και μηδενικό πληθωρισμό (πράγμα εντελώς απίθανο) στη δεκαετία το ετήσιο μίσθωμα στα δέκα χρόνια θα είναι τουλάχιστον 7,23 εκ ευρώ το χρόνο και στα 20 χρόνια θα εκτιναχθεί στα 16,7 εκ ευρώ.
Δηλαδή στα είκοσι πρώτα έτη ο μισθωτής θα έχει πληρώσει με μηδενικό πληθωρισμό 170 εκ ευρώ μισθώματα και μέσο ετήσιο πληθωρισμό 1% περί τα 200 εκ ευρώ !!! χωρίς να λαμβάνονται υπό όψιν και οι επενδύσεις που θα κάνει για να αξιοποιήσει το μισθίο.
Προφανώς εκ των υστέρων ο εφοπλιστής αντιλήφθηκε ότι η … άσκηση δεν βγαίνει και άρχισε να «παζαρεύει» την μείωση της προσαύξησης του επιτοκίου και τη μη καταβολή των 8,7 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης