Τελευταία Νέα
Speculator

Οι μετοχικές τακτοποιήσεις στα Πλαστικά Θράκης και ο συγγενής β΄ βαθμού φάντασμα

Οι μετοχικές τακτοποιήσεις στα Πλαστικά Θράκης και ο συγγενής β΄ βαθμού φάντασμα
Επισημαίνεται ότι ο κ. Κωνσταντίνος Χαλιωρής μετέφερε από την ατομική του μερίδα στην ΚΕΜ συνολικά 18.000.983 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές
Σχετικά Άρθρα
Πολύ σημαντικό ενδιαφέρον έχουν οι τακτοποιήσεις που γίνονται στον όμιλο Πλαστικά Θράκης με το βασικό μέτοχο Κωνσταντίνο Χαλιωρή να έχει μεταφέρει τις μετοχές του σε δύο Κοινές Επενδυτικές Μερίδες (ΚΕΜ) που δημιούργησε, μια για κάθε γιό του, με αποτέλεσμα οι δύο γιοί του να ελέγχουν, όπως ανακοινώθηκε, εξ ημισείας το 41,153% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Επιπλέον ο κ. Κ. Χαλιωρής κράτησε ένα μικρό πακέτο στην αποκλειστική του ιδιοκτησία το οποίο είναι περίπου 740 χιλιάδες μετοχές.

Εν τω μεταξύ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταβιβάστηκαν μέσω δωρεάς από πρόσωπο που δεν κατονομάζεται στους υιούς του κ Κωνσταντίνου Χαλιωρή.
Και προξενεί εντύπωση δεδομένου ότι δεν αναφέρεται το όνομα του μεταβιβάζοντος αλλά μόνο ότι αποτελεί συγγενή β βαθμού ο οποίος κατά τη νομοθεσία μπορεί να είναι παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια (εξ αγχιστείας) γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα (γυναικάδελφοι) (εκ πλαγίου) αδέρφια.
Όμως ο μεταβιβάζων είναι συγγενής β βαθμού και κατά τη νομοθεσία επίσης αποτελεί συνδεδεμένο πρόσωπο.

Το συνδεδεμένο αυτό πρόσωπο ουδέποτε έχει εμφανιστεί έως σήμερα γεγονός που εγείρει το ερώτημα για ποιο λόγο κρατείται η ταυτότητά του ως επτασφράγιστο μυστικό.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Κωνσταντίνος Χαλιωρής μετέφερε από την ατομική του μερίδα στην ΚΕΜ συνολικά 18.000.983 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, δηλαδή ποσοστό 41,153% επί συνόλου 43.741.452 κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας ενώ κατέχει αθροιστικά 18.936.558 μετοχές ή ποσοστό 43,292% μαζί με τις μετοχές από δωρεά που έχουν οι γιοί του και τις δικές του εκτός ΚΕΜ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης