Τελευταία Νέα
Speculator

Οι τράπεζες κλείνουν τις … πόρτες των θυρίδων για το μέσο πολίτη για να λύσουν το πρόβλημα της λίστας αναμονής

Οι τράπεζες κλείνουν τις … πόρτες των θυρίδων για το μέσο πολίτη για να λύσουν το πρόβλημα της λίστας αναμονής
Οι τράπεζες κινούνται προς την κατεύθυνση επιβολής ορίων προκειμένου να μισθώσουν θυρίδες σε ενδιαφερόμενους
Σχετικά Άρθρα
Σε συντονισμένες κινήσεις προβαίνουν οι τράπεζες προκειμένου να αποκλείσουν από την πρόσβαση στη μίσθωση θυρίδων την πλειοψηφία των πολιτών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι τράπεζες κινούνται προς την κατεύθυνση επιβολής ορίων προκειμένου να μισθώσουν θυρίδες σε ενδιαφερόμενους ενώ ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει σε αύξηση των ετήσιων χρεώσεων.
Κατά τις ίδιες πηγές με τη λήξη των ετήσιων περιόδων ανανέωσης μίσθωσης θυρίδων οι μισθωτές ενημερώνονται ότι για να ανανεώσουν τη μίσθωση θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με το ύψος των καταθέσεων και τα επενδυτικά προϊόντα της τράπεζας που έχουν στην κατοχή τους.
Εφ’ όσον δεν πληρούνται τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν γίνεται αποδεκτή η ανανέωση της μίσθωσης και οι πελάτες θα πρέπει να προσέλθουν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στην τράπεζα προκειμένου να «κλείσουν» τη θυρίδα και να παραλάβουν το περιεχόμενό της .
Σε επίπεδο ανακοινώσεων μέχρι στιγμής καμία εκ των συστημικών τραπεζών δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση.
Και είναι πιθανόν να μην συμβεί αυτό καθώς η πρακτική είναι ο χώρος εκμίσθωσης θυρίδων να μετατρέπεται σε κατάστημα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών. Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η πρόσβαση στην πλειοψηφία των πελατών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκτεταμένο κλείσιμο τραπεζικών ιδρυμάτων έχει μειώσει δραματικά τη διαθεσιμότητα των τραπεζικών θυρίδων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει λίστα αναμονής και οι τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καλούς πελάτες μετέρχονται των πρακτικών που προαναφέθηκαν. Και αυτό διότι πέραν της … ουράς που υπάρχει η μίσθωση θυρίδων θεωρείται δραστηριότητα υψηλού κόστους χωρίς ουσιαστικό όφελος.
Και αυτό διότι απαιτούνται χώροι ειδικών προδιαγραφών με μεγάλες επενδύσεις σε μέτρα ασφάλειας και σημαντικά κόστη φύλαξης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης