Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Η χαμένη μάχη παρασκηνίου της Βασιλικής Λαζαράκου για μια θέση στο Συνεγγυητικό

Αποκλειστικό: Η χαμένη μάχη παρασκηνίου της Βασιλικής Λαζαράκου για μια θέση στο Συνεγγυητικό
Οι κινήσεις τακτικής, η καθυστέρηση, οι επιστολές του ΥΠΟΙΚ, τα τηλέφωνα, οι πιέσεις , ο ελιγμός της τελευταίας στιγμής και η χαμένη εμπιστοσύνη των μελών του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Μπροστά στον κίνδυνο διασυρμού η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου έκανε με μεγάλη καθυστέρηση υποχρεωτικό ελιγμό στη χθεσινή 11/10/2022 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και πρότεινε για εκπρόσωπο στο Συνεγγυητικό την Αντιπρόεδρο κα Νατάσσα Στάμου.
Νωρίτερα είχε φροντίσει να διαρρεύσει σε μέσο ενημέρωσης ότι έχει πολύ βεβαρυμμένο πρόγραμμα από τις υποχρεώσεις της στην ESMA και γι αυτό θα άφηνε την καρέκλα που σίγουρα θα μπορούσε να καταλάβει!!!

Η αλήθεια είναι βέβαια εντελώς διαφορετική.


Η κα Λαζαράκου επιθυμούσε διακαώς να διατηρήσει τη θέση της στο Συνεγγυητικό που μέχρι σήμερα κατείχε ex officio, πράγμα που άλλαξε με το νέο νόμο για το Συνεγγυητικό όπου προβλέπει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως όργανο ορίζει τον εκπρόσωπό της.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2022 μάλιστα επιχείρησε να αιφνιδιάσει τα υπόλοιπα μέλη αναφέροντας εκτός Ημερήσιας Διάταξης ότι υπάρχει το θέμα του ορισμού εκπροσώπου στο Συνεγγυητικό και αν δεν έχει κάποιος αντίρρηση προτίθεται να πάει.
Βρέθηκε όμως απέναντι από την εκδήλωση πρόθεσης από την πλευράς της Αντιπροέδρου κας Νατάσας Στάμου να διεκδικήσει τη θέση και απέσυρε το θέμα.

Δεν το έβαλε κάτω

Έκτοτε και μέχρι χθες 11/10/2022 η κα Λαζαράκου ουδέποτε έφερε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο γεγονός που ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών να της στείλει υπενθυμιστική επιστολή για την υποχρέωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ορίσει εκπρόσωπο στο Συνεγγυητικό.
Στο διάστημα των 25 ημερών που μεσολάβησαν από τη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Επιτροπής όχλησε μέλη του ΔΣ προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους και να ζητήσει τη στήριξή τους για τη θέση του εκπροσώπου του Συνεγγυητικού αλλά οι περισσότερες απαντήσεις που έλαβε ήταν αρνητικές.
Έτσι αντιλήφθηκε ότι το κλίμα ήταν αρνητικό.
Παρ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και επιχείρησε, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερα στενή σχέση της με στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, να δημιουργήσει πίεση ώστε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Στάμου χωρίς και πάλι να επιτύχει το στόχο της.
Έτσι μπροστά από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε έκανε το χθεσινό ελιγμό προτείνοντας την κα Νατάσα Στάμου για τη θέση εκπροσώπου επικαλούμενη υποχρεώσεις τις οποίες δεν είχε μόλις 25 ημέρες.
Ο ελιγμός αυτός όμως δεν ακυρώνει μια σκληρή πραγματικότητα για την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δηλαδή ότι έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης