Τελευταία Νέα
Speculator

Τα γρανάζια των μηχανισμών του παρελθόντος «κλειδώνουν» τον Κοντόπουλο τον νέο CEO της ΕΧΑΕ

Τα γρανάζια των μηχανισμών του παρελθόντος «κλειδώνουν» τον Κοντόπουλο τον νέο CEO της ΕΧΑΕ
Φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος στα γρανάζια των μηχανισμών του παρελθόντος που στήθηκαν εντός της ΕΧΑΕ και δεν επιτρέπουν στο ΧΑ να λειτουργήσει ως κανονικό Χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα

Ο Γιάννος Κοντόπουλος συμπληρώνει ένα μήνα ανάληψης της ηγεσίας της ΕΧΑΕ και πλέον αρχίζει να μετρά αντίστροφα υπό την έννοια ότι πλέον θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Χρηματιστηρίου.
Ωστόσο φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος στα γρανάζια των μηχανισμών του παρελθόντος που στήθηκαν εντός της ΕΧΑΕ και δεν επιτρέπουν στο ΧΑ να λειτουργήσει ως κανονικό Χρηματιστήριο.
Ο κ. Κοντόπουλος ακόμα δεν έχει δείξει ότι προτίθεται να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην ΕΧΑΕ στην οποία κυριαρχούν οι … κουμπαριές αλλά και τα βιλαέτια που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν (όχι τόσο κοντινό) προβλήματα σε όποιον επιχείρησε να κάνει τομές.

Χωρίς τομές όμως το Χρηματιστήριο είναι σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει και να προσελκύσει νέες εταιρίες και κεφάλαια.
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι λεγόμενο «παλαιό σύστημα» του Χρηματιστηρίου προσπαθεί μέσω και μελών του ΔΣ της ΕΧΑΕ να δημιουργήσει στεγανά ώστε απερίσπαστο να συνεχίσει να λειτουργεί με τους ρυθμούς που αυτό επιθυμεί. Και φαίνεται ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής το επιτυγχάνει.
Έτσι εμποδίζεται να φανούν και οι δυνατότητες του Κοντόπουλου που γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να πουλήσει το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς γνωρίζει από επενδύσεις και διαχείριση κεφαλαίων (δηλαδή ήταν από την άλλη πλευρά) αλλά για να το πουλήσει χρειάζεται και η υποδομή που δεν υπάρχει.

Και είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΕΧΑΕ είναι ένα γραφειοκρατικό τέρας όχι ιδιαίτερα φιλικό προς τον επενδυτή αλλά το ερώτημα είναι αν έχει τον τρόπο να παρακάμψει τα εσωτερικά συστήματα και να δημιουργήσει ένα χρηματιστήριο ευέλικτο. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν έχει την εμπειρία διοίκησης τέτοιων μηχανισμών.
Και αυτό είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν.
Ωστόσο κάποια στελέχη του ΔΣ της ΕΧΑΕ (όχι όλα) με εμπειρία στην αγορά έχουν αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο πρόσωπο που θα αναλάβει την λειτουργία των υπηρεσιών και να βοηθήσει τον κ. Κοντόπουλο να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης