Τελευταία Νέα
Speculator

Πάρτι αμοιβών και παροχών για την οικογένεια Κρεμμύδα στη ΓΕΒΚΑ

Πάρτι αμοιβών και παροχών για την οικογένεια Κρεμμύδα στη ΓΕΒΚΑ
Οι τρεις μέτοχοι που λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών
Σχετικά Άρθρα

Το ύψος του μερίσματος προσεγγίζουν οι απολαβές τριών μελών της οικογένειας Κρεμμύδα που είναι μέτοχοι και διοικούντες της Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Ειδικότερα στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας προτείνεται να λάβουν ως συνολική αμοιβή για τη χρήση του 2021 το ποσό των 977 χιλιάδων ευρώ εκ των οποίων τα 696 χιλιάδες ευρώ αφορούν σε παροχή λόγω επίτευξης κερδών.
Μόνο που η παροχή αυτή καθορίζεται εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων ως ποσοστό επί των κερδών σε μια εταιρία όπου τα τρία μέλη της οικογένειας Κρεμμύδα έχουν και τον μετοχικό έλεγχο.
Η Γενική Εμπορίου θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2021 μέρισμα ύψους 1,323 εκ ευρώ.
Από αυτό οι τρεις μέτοχοι θα λάβουν αθροιστικά το ποσό των 617 χιλιάδων, δεδομένου ότι κατέχουν ποσοστό 46,66% της εισηγμένης.
Συνολικά δηλαδή οι μέτοχοι και διοικούντες Κρεμμύδας Γεώργιος, Κωνσταντίνος και Παναγιώτης θα λάβουν ως μισθούς, έκτακτες παροχές και μέρισμα το ποσό των 1,6 εκ ευρώ περίπου.
Στην περίπτωση που δεν είχαν εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την αμοιβή των 696 χιλιάδων από τα κέρδη χρήσης αυτά θα ήταν ισόποσα αυξημένα.
Και αν αυτό το ποσό κατευθυνόταν στη διανομή μερίσματος θα λάμβαναν αντί για 1,6 εκ ευρώ το ποσό των 1,22 εκ ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας το 2021 παρουσίασε κερδοφορία μετά από φόρους ύψους 2,92 εκ ευρώ.
Το ποσό θα ήταν υψηλότερο δεδομένου τα 696 χιλιάδες ευρώ που θα λάβουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι έχει ήδη προϋπολογιστεί στις δαπάνες.
Και βέβαια είναι ένα ερώτημα (θεωρητικό έστω) πως μπορεί να υπολογίζεται το ποσό στις δαπάνες αφού η παροχή του δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τη Γενική Συνέλευση.
Μετά από όλα αυτά οι μέτοχοι της Γενικής Εμπορίου πλην των τριών βασικών μετόχων και διοικούντων λαμβάνουν το ποσό των 705 χιλιάδων επί συνόλου κερδών 2,9 εκ ευρώ και περιλαμβανόμενων των 696 χιλιάδων ευρώ που έχουν υπολογιστεί στις δαπάνες 3,6 εκ ευρώ.
Δηλαδή οι κάτοχοι του 53,36% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λαμβάνουν το 24% των μετά φόρων κερδών και αν συνυπολογιστεί η παροχή στα μέλη του ΔΣ το 19,5% των κερδών της εταιρίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΔΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης